Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UN FORT COP SOBRE LA TAULA

 Una crònica d'Àngel Garreta

Pas de gegant gracienc al fortí del Rubí

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

Enorme victòria la que ha obtingut l'Europa en un terreny de joc que és un dels escenaris més complicats de la lliga. Amb un gran ritme en la pressió, molta intensitat i una rigorosa serietat defensiva, l'equip escapulat, amb gol de Rovira, ha sumat tres punts d'or i l'average amb l'equip que marcava el llindar de quedar-se fora del play-off en l'inici de la jornada. Tot i que encara queda molta lliga, el salt endavant de l'equip europeista és avui molt important i marca un punt d'imflexió de cara als objectius finals. A destacar el primer gol de Rovira al campionat i els primers minuts -i com a titular- d'Ivan Álvarez al mig del camp.

.

Rubí 0 - Europa 1

Marcador

 

 

Primera part

Ha sortit fort el Rubí, conscient que a casa és l'equip acostumat a portar el pes. Al primer minut els guants de Rafa Leva han entrat en calor en refusar amb encert un xuc sec i centrat de Gallar. Un parell d'accions a pilota aturada favorables a l'Europa han ajudat a nivellar el partit amb el pas dels minuts i han complicat les opcions de crear espais davant pel Rubí. Al minut 17, novament Baby protagonista, entrant a l'àrea i veient com no ha pogut acabar rematant de forma franca davant Leva per la bona acció de 'tap' que han fet tres defenses graciencs damunt seu.
 
Des de llavors, l'Europa, sortint amb la pilota controlada des del darrere i amb el 'tempo' del joc més calmat, ha anat trobant el seu espai sobre la gespa i ha anat fent-se amb un lleuger domini superior de la pilota. En aquestes, Rovira ha rebut una pilota en profunditat dins l'àrea i tot i semblar escorar-se massa a l'esquerra i quedar-se sense angle, l'extrem escapulat ha engaltat un sec i directe xut creuat que ha superat el porter Plancheria i s'ha convertit en la diana triomfant del partit.
 
L'Europa ha registrat una primera part anant de menys a més i arran del gol de Rovira, el domini fins al final del primer temps ha estat total, tancant tots els espais als locals i ofegant la seva creació amb una absoluta pressió en els marcatges. A pilota aturada ha tingut el seu intent de rèplica el conjunt local. Un córner servit per Molina ha tornat a caure a les seves botes i en la segona centrada, al segon pal, Blanchart ha deixat de primeres per a Baby, l'home amb diferència més destacat del Rubí avui, qui de xut sec ha enviat l'esfèrica fregant el pal llarg de la porteria europeista.

Ha replicat tres minuts més tard l'Europa, quan Plancheria ha deixat un refús mort a la frontal i Valderas, de primeres, ha obligat el porter local a tornar a estirar-se per intervenir amb encert i evitar el segon gol. Amb el xiulet final s'ha arribat al descans d'un partit que presentava un Europa molt seriós i complicant les opcions d'atac a un equip acostumat a generar perill a casa.

Segona part

L'Europa ha sortit tan fort a la segona part com ha acabat la primera. De fet, Plancheria ha tornat a ser protagonista al minut tres, quan volant a l'escaire de la seva porteria ha evitat un gol de falta directa de Camacho que hauria pogut suposar el segon gol escapulat. Amb el control del joc sota comandament visitant, el Rubí ha provat de guanyar metres buscant la referència en punta de Javi Sánchez i, sobretot, obrint camp a les bandes amb les progressions de Baby.

Al minut 58, una centrada d'Aitor Torres ha acabat amb un 'misto' de Valderas a l'àrea gran, en franca posició de remat. En el tram intermig d'aquest segon període, l'Europa ha realitzat una impecable feina fosca sobre la gespa. Cada pèrdua de pilota de l'equip gracienc suposava una gairebé immediata recuperació fruit de la pressió constant, els estrets marcatges i fins i tot suports de pressió de dos homes contra un.

Passat el quart d'hora, opció per Cano, aventurat en atac, qui ha combinat, s'ha desmarcat per velocitat i ha acabat xutant massa creuat. A partir d'aquí, les faltes tàctiques i els canvis han dormit el ritme del partit, factor indirectament beneficiós per qui tenia el marcador a favor. No obstant, Rafa Leva ha tornat a tenir moment de protagonisme en tapar, amb una mà, un remat clar de Javi Sánchez a l'àrea gran.

Durant els tres minuts d'afegit del partit, una doble acció ha tingut l'encontre uns instants aturat. El davanter gracienc Óscar Muñoz i el porter Plancheria han topat de cap uns pocs segons després d'una acció on Valderas ha rebut un fort cop a la cara i ha quedat estabornit a terra. Les assistències han hagut de dividir-se, amb la tripleta arbitral un xic superada per la multiplicació de les accions. Finalment, cap mal a lamentar, xiulet final i tres punts d'or pel camí de l'Europa dins la zona alta de la lliga.

Fitxa Partit
Lliga · J23 · Mpal. Can Rosés · (10/02/13
) · 200 espectadors

RUBÍ: Plancheria, Oriol Dot, Kiki (Eros, 88'), Roger (Adri Hernández, 81'), Gallar (Adri Díaz, 81'), Javi Sánchez, Baby, Raventós, Blanchart, Joshua i Molina.

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Torres, Víctor, Cano, León, Ivan Álvarez, Guzman, Valderas, Camacho (Mañosa, 90'), Rovira (Diego, 75') i Epitié (Óscar Muñoz, 83').

ÀRBITRE: Ruben Mancera Antón (Maresme).

TARGETES: Grogues a Javi Sánchez i Baby (Rubí) i a Aitor Torres i Rovira (Europa).

GOL: 0-1 (Rovira, 25').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Rubí

Europa
L'Europa ha disputat un partit extraordinàriament seriós a Can Rosés

Europa
El gran perill ofensiu del Rubí, Javi Sánchez, ha estat molt ben vigilat

Europa
Així ha celebrat el gol l'Europa
 
Europa
Rovira ha marcat un gol que valen tres punts molt importants
 

acidH TEB FederacioAcell