UN PUNT MÉS A FORA

Una crònica d'Àngel Garreta

Taules en un escenari complicat

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Bon punt el que ha sumat el Primer Equip de l'Europa a Can Peixauet. L'equip, que guanya a casa i no deixa de sumar a domicili, ha anat de menys a més, però la Gramenet, que només ha cedit una derrota com a local, ha empatat de falta directa al tram final d'encontre. La primera part del partit ha estat un xic més ensopida per part dels dos conjunts.

.

Gramenet 1 - Europa 1

La Gramenet ha marcat territori des de bon inici del partit. Sense violència, però sí amb molta contundència, l'equip colomenc ha resultat expeditiu quan ho ha necessitat per tallar la progressió d'un Europa que ha estat faltat d'espurna durant el primer temps. Mentre l'equip local s'ha anat carregant cartulines grogues al seu llistat de jugadors, el conjunt gracienc tampoc ha trobat desequilibri en accions d'atac.

Al minut 20, el cos d'un defensa s'ha interposat entre la porteria i la rematada de cap de Camacho i al 29 de joc, Víctor Duran no s'ha esperat una pilota morta al límit de la frontal de l'àrea petita i no ha pogut rematar entre pals. Primers intents visitants. La porteria de Rafa Leva no ha rebut tampoc perill en el primer temps i les dues darreres accions de l'Europa han arribat al límit del descans.

La primera, al minut 44, en un córner que Óscar Muñoz ha rematat de cap per sobre el travesser. La segona i última, al segon minut del temps afegit, en un xut directe de falta de Rovira que ha marxat en diagonal per sobre la creueta del pal llarg de la porteria defensada per Xavi Comas.

Millor sortida impossible de l'Europa al segon temps, amb una diana només començar el partit. Una jugada de Rovira ha finalitzat amb una centrada al punt de penal on Camacho, de primeres, ha rematat al fons de la xarxa. 0-1 per l'Europa i mostra d'intensitat de l'equip gracienc des del xiulet inicial. Per la seva banda, el conjunt colomenc, que ha buscat les seves opcions a la contra, ha seguit marcant de forma ferma en el cos a cos.

Al minut 59, Rafa Leva ha resultat providencial per evitar l'empat en un remat de la Gramenet gairebé involuntari. Un xut de Pedrola sense massa força ni perill ha topat en un defensa gracienc, fent que la pilota s'hagi enlairat i de forma bombejada cap al travesser de la porteria escapulada. A contrapeu i amb una mà salvadora, Leva ha enviat l'esfèrica a córner. Al minut 74, en el primer remat local entre pals, Morales ha empatat el partit. Ha estat, de fet, un perfecte xut de falta directa, ajustat al pal i impossible per l'estirada del porter.

Amb l'encontre igualat, ha arribat la jugada polèmica. Fruit d'una falta, Libo ha vist la segona cartulina groga, quan tot l'equip local ha reclamat a àrbitre i assistent que l'autor de la falta havia estat Sergi Pastells. En un primer moment, els dubtes han vorejat la jugada però finalment el col·legiat ha refermat la seva decisió i Libo -creiem que injustament- ha vist la segona groga. Amb deu, la Gramenet ha tirat de ràbia i honor per intentar treure profit d'alguna falta o córner més sobre la porteria gracienca. L'Europa, per contra, tampoc ha trobat el camí del remat entre pals. Res ha mogut ja el marcador.

Lliga · J25 · Nou Mpal. Santa Coloma · (24/02/13
) · 150 espectadors

GRAMENET: Xavi Comas, Pons, Fontanils, Gerard Sanz, Esteban (Sergi Pastells, 61'), Libo, Pedrito, Tuneu (David Gascón, 61'), Eloi Fontanella, Morales i Pedrola.

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, Aitor Torres, Javi Lara, Rovira, Valderas, Óscar Muñoz (Epitié, 79'), Guzman i Camacho (Romero, 79').

ÀRBITRE: Carlos Albelda Bárcena (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Xavi Comas, Fontanils, Gerard Sanz, Libo -dues i expulsió minut 84-, Tuneu i Morales (Gramenet) i a Víctor Duran (Europa). Vermella directa al tècnic Toni Romero -minut 85- (Gramenet).

GOLS: 0-1 (Camacho, 46'); 1-1 (Morales, 74').