DOSI D'ORGULL I SUPERACIÓ

Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

L'Europa guanya en un camp important

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Era un repte altament difícil. La Bòbila mai havia estat un camp propici estadísticament i, a més, el Gavà no encaixava cap gol a casa des del 25 de novembre de l'any passat. L'Europa, que venia de dos empats, ha sumat un triomf clau en aquesta recta final de competició. Una sèrie d'accions del partit han estat capitals per entendre el resultat final.

.

Gavà 1 - Europa 3

Sobre una gespa en molt mal estat, Gavà i Europa han ofert una primera part fluixa i irregular, sense possessions gaire llargues dels dos equips i poca claredat d'idees en les arribades. El primer remat entre pals l'ha fet el Gavà amb un xut suau de Boira des de la frontal i ha replicat tímidament l'Europa en una falta de Javi Lara que Camacho ha rematat tova de cap, fàcil pel porter.

Al minut 14 de partit, una centrada en diagonal al segon pal no ha pogut ser refusada per cap jugador de la defensa gracienca en el seu salt. L'esfèrica ha arribat a peus de David qui, de xut creuat, ha superat Rafa Leva fent el primer gol de la tarda. El Gavà, fort a casa seva i que ja havia derrotat a La Bòbila a Olot i Cornellà, començava marcant el ritme a l'electrònic.

El joc dels dos equips no ha millorat en els següents minuts, si bé Alberto de cap al minut 27 i Guzman de xut llunyà a la mitja hora, han posat a prova la porteria rival. Al minut 40 ha arribat una de les dues accions que ha marcat l'encontre. Unzué, en una entrada fora de temps a Ivan Álvarez, ha vist amb mereixement la segona cartulina groga -la primera, a l'inici del partit, també justa- i ha deixat l'equip local amb deu efectius a tocar del descans.

Canvi de xip total de l'Europa, que ha sortit del seu vestidor amb un altre aire. Dominador de la pilota, ha pressionat des del principi, provocant arribades per banda, centrades, faltes i serveis de cantonada. No obstant, aquella ocasió ideal per portar les taules al marcador semblava no arribar... fins que Diego s'ha graduat com el més llest de la classe. En una jugada plena de rebots, amb jugadors de l'Europa intentant rematar dins l'àrea i els del Gavà refusar, l'extrem gracienc ha engaltat un xut sec des del vèrtex que, creuat al segon pal, ha estat impossible d'aturar per Pacheco.

Amb l'empat el local Monfort ha tingut una opció per ficar al Gavà en avantatge, però el seu xut creuat ha sortit un xic desviat. No obstant, l'Europa ha insistit i fruit d'això ha arribat la segona acció decisiva. Una centrada de Rovira des de la dreta ha rebotat en el braç de Noguera. El braç, un xic separat del cos, facilitava l'argument de xiular mans dins l'àrea, però la intencionalitat del jugador no era pas aquesta. Reglament pur i dur? Judici sobre la intencionalitat? Penal d'aquells que fins i tot veient en vídeo -hem tingut oportunitat en finalitzar el partit- segueix oferint dubtes entre reglament estricte i intencions. Qualsevol cosa es podia xiular i és de ben segur que, en cas d'haver estat assenyalat en contra,hauria causat també polèmica.

Sigui com sigui, Javi Lara no ha perdonat des dels onze metres. Amb el Gavà ja fos per una inferioritat llarga en el temps, ha arribat la sentència de Roberto Camacho a dos minuts del final per evitar qualsevol ensurt de darrera hora dels locals. L'extrem gracienc ha deixat clavat el seu defensor al lateral de l'àrea i després d'una curta internada ha superat el porter de xut creuat i sec. Xiulet final poca estona després i tres punts vitals, dels més difícils de sumar en els darrers mesos, que estan al sac i ben lligats.

Lliga · J27 · Estadi Mpal. La Bòbila · (09/03/13
) · 200 espectadors

GAVÀ: Pacheco, Noguera (Zurita, 80'), Vivó, Boira, Monfort, Unzué, Navarro (Quiles, 50'), Ferrone (Juanito, 13'), Alegre, David i Uri.

EUROPA: Rafa Leva, Édgar (Delmàs, 67'), Alberto, Víctor, Cano, Ivan Álvarez (Óscar Muñoz, 50'), Rovira, Javi Lara, Camacho, Guzman i Diego (Mañosa, 82').

ÀRBITRE: Jorge Molina Fernández (Sabadell).

TARGETES: Grogues a Noguera, Vivó, Boira, Unzué -dues i expulsió minut 40- i Alegre (Gavà) i a Édgar, Alberto, Víctor, Cano, Delmàs i Mañosa (Europa).

GOLS: 1-0 (David, 14'); 1-1 (Diego, 72'); 1-2 (Javi Lara -p-, 80'); 1-3 (Camacho, 88').