Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UN PUNT D'ALTÍSSIM VALOR

 Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Els escapulats segueixen a 3 del líder

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

La lliga segueix tal com estava la passada jornada, però tots amb un punt més. El triumvirat que encapçala la Tercera Divisió ha signat aquesta jornada el mateix signe: empat. En el cas de l'Europa, un punt molt treballat en l'autèntic fortí de Vilatenim davant un gran Figueres que ha demostrat perquè porta 27 jornades seguides de lliga a casa sense perdre.

 

Figueres 1 - Europa 1

Marcador

 

 

Primera part

Amb tots dos conjunts ben posicionats al terreny de joc, el primer quart d'hora de partit ha disposat dos bons equips en el tracte de la pilota però que s'han mostrat amb massa respecte al rival i preocupats de no deixar ni un sol espai de risc en les seves línies defensives. Figueres i Europa han buscat la pilota però no han encarat el rival amb determinació quan ha fet falta mostrar-se ofensivament.
 
Dues aproximacions seguides de l'Europa, una d'elles amb un fluix xut de Romero que el porter Ureña, però, ha aturat en dos temps, han despertat la nombrosa parròquia escapulada desplaçada per desenes a Vilatenim. De fet, l'ambient general de l'estadi, amb uns i altres seguidors recolzant, ha estat un dels tocs de color bonics que ha posat el llacet a un bon partit entre dos conjunts de qualitat.
 
Al minut 33, la primera gran acció d'atac del partit ha finalitzat en gol. Albert Moñino, en una gran acció individual, ha anat evitant que algú li aconseguís robar la pilota i de sec xut creuat ha enviat la pilota fregant el pal llarg, directa al fons de la xarxa. Amb el gol el Figueres s'ha estirat en els darrers minuts i el menut Pol Compte, de cap, ha estat a punt de fer el segon a dos minuts del descans, però el seu remat ha sortit desviat.

Segona part

Tal com reconeixia el propi entrenador en roda de premsa, el descans ha servit per conscienciar els jugadors que calia un altre ritme al segon temps. Així ha sortit l'Europa, dominador de la pilota de principi a fi durant els primers vint minuts. El Figueres, davant aquest impuls gracienc, ha jugat a la contra administrant intel·ligentment el marcador temporal. Al minut 54 ha arribat la primera gran acció gracienca. Óscar Muñoz ha perdonat en el cara a cara on el porter ha reaccionat excel·lentment enviant la pilota a córner.

Quan el Figueres ha despertat una mica i ha començat a generar el seu propi perill ofensiu, ha arribat l'empat. En una pilota centrada a l'àrea, l'àrbitre ha xiulat penal de Busquets a Delmàs per agafar el primer de la samarreta al capità de l'Europa, mostrant a més cartulina groga. Javi Lara ha estat l'encarregat d'executar la pena màxima i no ha fallat, fent esclatar l'afició desplaçada des de Gràcia.

Al minut 87 el Figueres, en ple moment de total atac en busca del segon gol, ha perdonat aquesta diana. Marc Teixidor, tot sol a l'àrea petita, ha regatejat Rafa Leva i quan el gol semblava cantat, el remat l'ha refusat amb una cama salvadora el central Cano. Després de quatre minuts infartants d'afegit, amb el Figueres vivint a camp de l'Europa, el xiulet final ha acabat de repartir un punt per banda i ha posat fi a un bon encontre de futbol.

Fitxa Partit
Lliga · J29 · Estadi Vilatenim · (24/03/13
) · 700 espectadors

FIGUERES: Ureña, David Busquets, Alforcea, Murga, Moñino, Marc Teixidor, Barrera (Pedro del Campo, 65'), Grau, Guillem Cornellà, Pol Compte (Jairo, 79') i Micaló.

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Torres, Víctor Duran, Cano, Alberto, Valderas (Guzman, 57'), Romero (Ivan Álvarez, 78'), Javi Lara, Óscar Muñoz, Mañosa (Delmàs, 72') i Rovira.

ÀRBITRE: Israel Gómez Hernández (Lleida).

TARGETES: Grogues a Busquets, Alforcea, Marc Teixidor, Pol Compte i Jairo (Figueres) i a Valderas i Mañosa (Europa).

GOLS: 1-0 (Moñino, 33'); 1-1 (Javi Lara -p-, 75').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Figueres

Europa
Óscar Muñoz disputa la pilota amb David Busquets

Europa
Cano talla el pas a Albert Moñino

Europa
Així ha celebrat el gol de penal Javi Lara
 
Europa
Alberto lluita amb el petit Pol Compte, que avui ha creat perill... de cap!
 

acidH TEB FederacioAcell