Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'EMPAT MÉS VICTORIÓS

 Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

L'Europa domina el partit amb 10 homes

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

Un Europa condicionat per jugar (merescudament) 55 minuts en inferioritat numèrica, ha realitzat un dels millors partits de la temporada, especialment a domicili, superant l'obstacle del penal, expulsió i seguit gol del minut 30, signant posteriorment taules i mereixent molt més davant un Santboià poruc i poc mossegador que ha jugat a gestionar la diana de Jordi Martínez des dels onze metres.

 

Santboià 1 - Europa 1

Marcador

 

 

Primera part

Des de l'inici, l'Europa ha dominat el cuir i ha portat el pes ofensiu del partit. Prova d'això ha estat que en pocs minuts de joc l'equip gracienc ha caigut fins a quatre vegades en fora de joc (tots ells clars), fruit del seu impuls de buscar porteria ràpid. Mañosa i Diego, de lluny, han provat els primers remats amb intenció passat el quart d'hora. Al minut 23, primer esglai entre el públic. Diego ha centrat i Alberto, incorporat en tasques ofensives, ha posat tímidament la bota per enviar la pilota fregant la creueta del primer palt davant el porter Quinti.
 
No obstant, la millor opció del primer temps ha arribat al minut 28. Un córner ha estat bombejat a l'àrea gran on Óscar Muñoz ha estat a pocs centímetres de fer un dels gols de l'any no només del futbol català sinó internacional. Donant l'esquena totalment a porteria, el punta gracienc ha saltat i d'un remat amb un moviment de cama de fora cap a dins i picant amb el taló, ha connectat un xut bombejat que ha petat de ple al travesser de la porteria. Del que es podia haver convertit en un golàs, a una jugada desafortunada. Primera i, a la vegada, excel·lent jugada d'atac del Santboià. Pedro s'ha internat a l'àrea després d'una triangulació i ha cedit a Jordi Martínez qui, amb la porteria buida, ha vist com Édgar, amb el braç, ha aturat el gol gairebé sobre la línia.
 
Tot i que un jugador del Santboià ha acabat rematant de cap a porteria buida per certificar que la pilota entrava, l'àrbitre ha assenyalat -aplicant correctament el reglament- el conseqüent penal i expulsió favorable als locals. Édgar ha abandonat el camp i el 'cueta' Jordi Martínez no ha perdonat des dels onze metres. El gol, lluny d'impulsar el Santboià, no ha fet canviar el guió. L'Europa, tot i jugar amb deu, ha manat -això sí, sense més xuts directes de gol- fins al descans.

Segona part

A la represa, l'Europa no s'ha deixat menjar la moral pel factor diferencial d'efectius. De fet, la segona part ha començat amb un canvi ofensiu de Dólera: Delmàs per Mañosa. El capità, posteriorment, ha resultat decisiu pel seu equip. L'Europa, lluny de quedar-se físicament sense forces, ha insistit una i altra vegada per bandes i en boniques combinacions davant un Santboià que només ha tingut un parell de ràpides contres com opcions clares de gol.

Entre la primera part i, especialment, un prometedor inici de la segona, el gol de l'Europa era qüestió de justícia del futbol. Un terme, el de justícia, sempre subjectiu i discutible, donat que en el fons són justes en futbol totes les pilotes que acaben dins. Matemàtica pura. No obstant, el fet de transformar el mèrit en encert no ha trigat a arribar. Primer, un avís, amb una falta directa de Javi Lara que ha anat a picar al travesser. El segon de la matinal per l'Europa. Dos minuts més tard, pilota refusada pel porter Quinti en una sortida de punys i Delmàs, atent, que ha bombejat la pilota de primeres. Aquesta, tot i l'intent opositor d'un defensa a contrapeu i d'una estirada del mateix Quinti, ha entrat picant a la part interior del travesser i colant-se al fons de la xarxa.

Un dels millors Europa a domicili, sinó el millor, tot i ja tenir un punt al sarró i jugar amb 10 efectius, no s'ha conformat amb especular. Dominant la zona ample del camp i amb el Santboià poruc i irregular en les passades i recuperacions de pilota, l'equip escapulat ha cregut fermament i en tot moment en la victòria. Això sí, els vermells han tingut una excel·lent opció al minut 65 amb un cara a cara de Del Moral resolt efectivament per Leva.

Al minut 73 l'Europa ha perdonat la sentència. Una jugada individual de Rovira per banda ha finalitzat amb un remat a boca de canó d'Aitor Torres. El cos del porter ha refusat un gol que gairebé ja havien cantat els fidels i animosos seguidors graciencs desplaçats a Sant Boi. Al minut 85, el lateral i capità Isaac ha vist la segona groga i el nombre d'efectius ha quedat parell pels dos clubs. No obstant, res no ha tornat a fer moure el marcador i les taules han deixat un punt per a cada equip.

Fitxa Partit
Lliga · J31 · Mpal. Joan Baptista Milà · (07/04/13
) · 500 espectadors

SANTBOIÀ: Quinti, Víctor, Javi Calvo, Fran González, Isaac, Del Moral (Miki Estrada, 82'), Pedro, Heredia, Kevin (Dani Iglesias, 76'), Jordi Martínez i Collado (Aiham, 74').

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Alberto, Víctor, Aitor Torres, Javi Lara, Mañosa (Delmàs, 45'), Rovira, Diego (Cano, 68'), Óscar Muñoz (Epitié, 76') i Valderas.

ÀRBITRE: Rafael Díaz Melero (Lleida).

TARGETES: Grogues a Javi Calvo, Isaac -dues i expulsió minut 85-, Del Moral i Aiham (Santboià) i a Víctor Duran (Europa). Vermella directa a Édgar -minut 30- (Europa).

GOLS: 1-0 (Jordi Martínez -p-, 31'); 1-1 (Delmàs, 57').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Santboià

Europa
Espectacular acció entre el 'Cueta' Martínez i Rovira

Europa
Valderas s'ha multiplicat més que mai al mig del camp

Europa
Delmàs celebra el seu gol, que val un punt d'or per l'Europa
 
Europa
Als minuts finals, aquesta acció ha costat la segona groga al local Isaac
 

acidH TEB FederacioAcell