Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Mans visitants a l'àrea en temps afegit

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

Unes mans dins l'àrea del visitant Barnils al minut 92 de partit no han estat assenyalades pel col·legiat, evitant així que l'Europa tingués al seu poder xutar un penal en el darrer minut per evitar la primera derrota a casa en un any natural. Gran partit dels dos equips a Gràcia, dels millors de la temporada, que parla bé del nivell i l'ambició dels dos conjunts. Més enllà encara de les polèmiques mans, arbitratge poc a l'alçada de les circumstàncies al llarg del partit. No treu mèrit al Manlleu, tampoc a l'Europa. Grans tots dos. No podem dir el mateix dels col·legiats, que han tingut una desafortunada matinal.

Europa 2 - Manlleu 3

Sota una calor més pròpia d'agost que de mitjans d'abril, Europa i Manlleu han regalat un gran espectacle als aficionats de Tercera Divisió que, malauradament, no ha finalitzat de forma positiva pels graciencs. Els de casa han començat dominant la pilota a l'inici del primer temps però han vist com de mica en mica el Manlleu estirava files.

Al minut 20 ha arribat la primera diana del partit. Gely, apurant gairebé fins la línia de fons per banda dreta, ha centrat en paral·lel a l'àrea petita i Fortet, venint en cursa i posant la punta de la bota per rematar, ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Set minuts més tard, primera polèmica i primer dels dos penals reclamats per l'Europa. Un xut d'Óscar Muñoz ha estat desviat en darrera instància pel cos d'un jugador del Manlleu. L'acció, digna de vídeo, no ha estat assenyalada com penal. De les dues penes màximes reclamades durant el matí d'avui, aquesta és l'única que ofereix dubtes.

La sempre capritxosa 'Llei de Murphy' ha fet acte de presència instants després. D'un possible penal que podria haver empatat el partit s'ha passat al 0-2. Manel Sala, d'una mitja tissora espectacular des del vèrtex de l'àrea, ha engaltat un remat que s'ha colat pel segon pal. Sens dubte, un dels gols de l'any a Tercera -sinó definitivament el millor-, que només pot admetre's com un golàs i ser aplaudit. L'Europa no s'ha trobat a sí mateix després d'aquestes dianes i ha necessitat el temps de descans per canviar el xip i les piles. No obstant, ha gaudit d'una bona acció de córner on Alberto, de cap, ha enviat la pilota al pal. El primer dels dos que ha fet l'Europa al llarg del partit.

La primera meitat ha tingut algunes accions de falta polèmiques. El Manlleu, que no ha jugat pas brut, sí que ha tingut algunes accions de faltes al límit del reglament i, d'altres, una mica més al marge. El col·legiat, Roger Sales Font, no ha estat a l'alçada del partit entre el tercer i el quart de la categoria i no ha canviat de xip a la segona part. No pas ja per dues accions polèmiques de possible penal, sinó pel ritme constant de faltes i accions dures que, o bé no s'han cobrat cap a l'equip perjudicat, o bé no han vist el color de cartulina que tocava... això quan hi havia cartulina.

Per la seva banda, l'Europa ha sortit amb un aire radicalment diferent a la represa. De fet, al primer minut ha tornat a picar de nou amb la fusta, aquesta vegada a xut de Diego. No obstant, l'equip de Pedro Dólera s'ha endollat ràpidament al partit poc després. Al minut 50, Óscar Muñoz, rematant sec a boca de canó dins l'àrea, ha fet el primer dels locals. A partir d'aquí, pilota pels escapulats i el Manlleu esperant la seva opció a la contra. Després d'un seguit d'accions intentant l'empat, aquest ha arribat al minut 72 quan una pilota ha quedat refusada en curt i Rovira, de xut sec, ha fet el 2-2.

No obstant, poc ha durat l'alegria a Gràcia. Baruc, fins aquell moment completament desaparegut del partit, ha tret a lluir la fama del seu nom. En una acció a l'àrea de l'Europa, quan semblava que no tenia opció de remat, d'esquenes a l'arc i tapat per Rafa Leva i dos defenses, el jugador osonenc ha rematat amb el taló i fent arribar la pilota plorant a la porteria, ha establert el 2-3 que, malauradament, ja no s'ha mogut. Poc després, nova polèmica perjudicial per l'Europa. Muntada ha fet una entrada totalment a destemps i amb una contundència desproporcionada sobre Aitor Torres. La falta, de clara vermella directa per la forma d'entrar, només ha estat sancionada amb groga.

L'Europa ho ha intentat fins al final i a fi de bé que s'ha merescut almenys l'empat. Per ocasions no haurà estat. Al minut 87, Barragan, sota pals, ha salvat un xut creuat de Javi Lara i al minut 90 ha signat la seva intervenció més destacada. Una pilota llarga i posterior control han deixat Epitié sol davant el porter del Manlleu, amb l'esfèrica botant a l'àrea gran. El punta gracienc ha intentat picar-la per sobre el dorsal 1 del Manlleu però Barragan, amb un 'tap de bàsquet', ha evitat la mitja vaselina. Quan el partit semblava sentenciat, una rematada dins l'àrea, que agafava porteria, ha estat tallada amb el braç pel jove Barnils. Al marge de voluntarietat, el braç separat del cos i la direcció de la pilota a porteria convertien l'acció en un clar penal que l'àrbitre no ha assenyalat.

Amb aquesta polèmica l'Europa perd el primer partit de la temporada al Nou Sardenya i el primer en 358 dies, concretament des del 22 d'abril de l'any passat quan era el Balaguer qui va aconseguir els tres punts a l'estadi. Al marge dels condicionants arbitrals, gran i enorme partit del Manlleu a domicili, mostrant-se com el més ferm dels aspirants a la quarta plaça. Gran reacció també de l'Europa després d'un 0-2 al descans que, malauradament, no ha pogut ser completa.

Lliga · J32 · Estadi Nou Sardenya · (14/04/13
) · 720 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Torres, Alberto, Víctor Duran, León (Cano, 80'), Javi Lara, Rovira, Valderas, Óscar Muñoz, Mañosa (Epitié, 45') i Diego (Delmàs, 60').

MANLLEU: Barragan, Masoliver (Muntada, 70'), Arxi, Gely, Manu, Barnils, Ginés, Baruc, Manel Sala (Guzman, 45'), Fortet (Adrià Casanovas, 81') i Masó.

ÀRBITRE: Roger Sales Font (Anoia).

TARGETES: Grogues a Alberto, Óscar Muñoz i Mañosa (Europa) i a Gely, Ginés, Fortet i Muntada (Manlleu).

GOLS: 0-1 (Fortet, 20'); 0-2 (Manel Sala, 29'); 1-2 (Óscar Muñoz, 50'); 2-2 (Rovira, 72'); 2-3 (Baruc, 74').