Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

HO FAN TOT FÀCIL, FÀCIL, FÀCIL

 Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

La victòria més solvent a fora de la lliga

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

Un Europa sense fissures ha signat la diferència de gols més àmplia de la temporada a domicili per imposar-se davant un Castelldefels que acumulava 4 jornades sense encaixar gol. Els escapulats, gairebé perfectes en totes les facetes, han mostrat solvència i control del 'tempo' de joc. El bon treball col·lectiu en defensa també ha facilitat que el conjunt groc no hagi rematat amb intenció entre pals en tot el partit.

 

Castelldefels 0 - Europa 3

Marcador

 

 

Primera part

El partit d'aquest matí pot portar a engany. Sota una visió simple, pot donar la sensació d'haver-se disputat un encontre insuls, gens vistós, de ritme lent -o avorrit a estones-, sense ocasions... però tot plegat ha format part d'una recepta a foc lent molt ben cuinada per l'Europa, que s'ha disposat de forma pragmàtica a Els Canyars -amb Epitié i Óscar Muñoz d'inici- i que no ha deixat opció al rival en cap faceta del joc. Pressió, recuperació, contemporització... tot fet excel·lentment pels graciencs. Fins i tot la definició, amb un màxim percentatge d'efectivitat en les arribades a porteria.
 
Amb la pilota rodant pels primers minuts d'encontre, aquest ha presentat molta acció dividida i poca profunditat de les davanteres. Els dos equips han mostrat intencionalitat de joc, però als primers minuts molta imprecisió quant a dotar el seu futbol de certa continuïtat. Passada la mitja hora, l'Europa ha fet gol en la primera aproximació, però aquest no ha pujat al marcador. El remat de cap d'Óscar Muñoz al fons de la xarxa ha estat anul·lat per falta prèvia d'Epitié sobre Nakor. Decisió correcta del col·legiat.
 
L'encontre no ha deixat ni un instant pel lament dels seguidors europeistes. Gairebé acte seguit, quan al marcador corria el minut 39, Rovira, a assistència d'Epitié, ha engaltat un xut sec tal com li ha vingut la pilota, des del semicercle de l'àrea, per fer el primer gol del matí per l'escaire. Com aquell qui veia passar la primera part, l'Europa l'ha fet arribar al descans amb avantatge.

Segona part

El Castelldefels ha sortit a la segona meitat amb ganes d'intentar anar cap a dalt i a fi de bé que ho ha fet els primers cinc minuts, fins que l'Europa ha fet la segona diana per començar a matar el partit. Rovira, en una gran jugada personal, realitzant-se una autopassada per la banda, ha acabat centrant pel perfecte remat de cap d'Epitié al fons de la xarxa.

Les sensacions que ha despertat el partit des d'aquest moment han estat d'absolut control de la situació per part de l'Europa i cert és que s'han constatat fins al final, amb zero perill real sobre la porteria de Rafa Leva i amb un Europa ofegant els espais que buscava trobar el Castelldefels amb una pressió tàctica digna de manual.

Al tram final, la cirereta del pastís i el premi per un jugador que, per demarcació, està poc acostumat a marcar. Després d'una falta penjada a l'àrea i un parell de rebots, la pilota ha caigut morta a peus de Víctor Duran qui, rematant des de l'àrea gran en mitja caiguda, ha fet el tercer i definitiu gol del partit per donar a l'Europa la seva diferència més gran de gols a domicili en aquesta temporada i per deixar l'equip a un únic punt d'assegurar matemàticament el play-off.

Fitxa Partit
Lliga · J33 · Municipal Els Canyars · (21/04/13
) · 200 espectadors

CASTELLDEFELS: Marc Ramírez, José Santos, Aleix Camps, Josué, Uri, Jorge Sánchez, Roky (Roldan, 74'), Prieto (Marc Martínez, 79'), Cano, Gordillo (Gilberto, 62') i Nakor.

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Cano, Víctor Duran, León, Javi Lara, Valderas, Rovira, Guzman (Ivan Álvarez, 79'), Epitié (Diego, 64') i Óscar Muñoz (Delmàs, 85').

ÀRBITRE: Vicente Alexandre Muñoz Baquero (Terrassa).

TARGETES: Grogues a Josué, Prieto i Roldan (Castelldefels) i a Víctor Duran i Guzman (Europa).

GOLS: 0-1 (Rovira, 39'); 0-2 (Epitié, 50'); 0-3 (Víctor Duran, 84').


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Castelldefels

Europa
León ha tornat a casa seva com a jugador rival

Europa
Una jugada del primer temps del partit

Europa
Superlatiu partit de Rovira, que a estones ha semblat 'flotar' al camp
 
Europa
Així ha celebrat Víctor Duran el 0-3
 

acidH TEB FederacioAcell