GOLEJADA SENSE HISTÒRIA

Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

L'Europa certifica el descens local

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

L'Europa ha vist com el guió del partit posava les coses fàcils al minut 2 amb un gol en pròpia porta d'Isaac i com abans del descans Giribet rebia merescudament la segona cartulina groga. Han passat força minuts per sentenciar, però el duel a Balaguer no ha tingut història ni complicacions, donat que Rafa Leva no ha vist perillar el seu marc en cap moment. Amb aquest resultat el Balaguer baixa matemàticament a Primera Catalana.

Balaguer 0 - Europa 4

No ha pogut començar millor el partit per l'Europa. Després de minut i mig d'intent local de portar el pes ofensiu amb un parell de pilotes bombejades i una falta lateral, ha arribat una acció desgraciada pel Balaguer. Una centrada a l'àrea gran, sense cap tipus de perill, ha estat cedida amb el pit per Isaac cap al seu porter, amb tanta sort per l'Europa i infortuni pels locals que entre la potència del toc de pit i la col·locació del porter, l'esfèrica s'ha colat ajustada al pal esquerre de la porteria, convertint-se en el 0-1.

A partir d'aquest moment, control total de l'Europa, que ha gaudit de faltes, córners i constants pilotes sobrevolant l'àrea, però que no ha pogut rematar amb punteria entre pals. Per la seva banda, el Balaguer ha provat d'atacar amb pilotes llargues pel control d'esquena a porteria d'Iban Parra, massa sol tot el partit i al qual el seu equip ha condemnat a una guerra perduda sense ajudes.

Els minuts han anat passant i dibuixant un primer temps moix, amb un camp ressec com un raspall, una gespa poc agraïda i bot de pilota gens amable. Quan tot semblava indicar el final d'un primer temps sense més incidències, una dura entrada fora de lloc de Giribet a Rovira ha suposat la segona groga del jugador local. El Balaguer ha hagut d'encarar tota la segona part amb un home menys. Massa pes per un equip ferit i tocat de mort.

A la represa el ritme global no ha millorat. El partit hauria estat fred si no fos per la calor que feia a Balaguer i l'intens sol. No obstant, minsa presència de públic i el futbol dels dos equips poc engrescador en aquells moments. L'encontre estava com en un punt mort... fins que Pedro Dólera ha fet entrar Diego al camp i l'extrem escapulat ha revolucionat el partit amb les seves escapades per banda esquerra.

De fet, seu ha estat el gol de la tranquil·litat d'un partit que estava encarat però massa obert a poder passar de tot. Abans de la diana, però, xut al travesser en un cacau que ha provat Guzman. Al minut 71, com diem, Diego ha rebut en profunditat i entrant a l'àrea, ha tingut temps per pensar per on superar el porter Julià i de xut mig creuat ha fet un 0-2 que ha estat la setència d'un voluntariós Balaguer que amb un únic gol de diferència encara tenia una petita esperança.

Amb els locals desencaixats i els graciencs alliberats de viure un marcador ajustat, l'Europa s'ha deixat anar i ha signat la golejada, perdonant fins i tot una diferència major. Al minut 81, un cacau de Rovira des de 20 metres s'ha colat ajustat al pal llarg de la porteria i s'ha convertit en el 0-3. Seixanta segons més tard, el porter Julià s'ha eregit protagonista en una doble aturada consecutiva a xuts a boca de canó d'un reaparegut Camacho (després d'una llarga lesió) i del migcampista Valderas.

Al minut 90 de partit, Epitié, sol a l'àrea petita i amb tota la porteria a disposició un cop venut el porter, ha rematat massa tou i ha donat temps a que el Balaguer pogués refusar la pilota. No obstant, el mateix Epitié ha posat remei a posteriori: una centrada de Diego ha servit al davanter escapulat un remat que ha suposat el 0-4 gairebé sobre el xulet final de la col·legiada Ana Zardaín.

Lliga · J35 · Municipal de Balaguer · (01/05/13
) · 170 espectadors

BALAGUER: Julià, Sergi Planes (Lluís Molins, 62'), Jordana, Yeray, Joan, Giribet, Adrià, Isaac, Iban Parra, Pau Solanes (Joel, 75') i Marc Sánchez (Ignasi, 75').

EUROPA: Rafa Leva, Víctor Duran, Alberto, Guzman (Camacho, 75'), Epitié, León, Valderas, Javi Lara (Ivan Álvarez, 65'), Óscar Muñoz (Diego, 56'), Rovira i Édgar.

ÀRBITRE: Ana Zardaín López (Maresme).

TARGETES: Grogues a Julià, Yeray, Giribet -dues i expulsió minut 42- i Marc Sánchez (Balaguer) i a Rafa Leva, Alberto i Javi Lara (Europa).

GOLS: 0-1 (Isaac -pp-, 2'); 0-2 (Diego, 71'); 0-3 (Rovira, 81'); 0-4 (Epitié, 91').