Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

L'Europa acaba sumant amb 9 homes

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

En l'empat que han signat Europa i Vic al Nou Sardenya hi ha hagut de tot: un jugador de camp fent de porter i a punt d'aturar un penal, una primera part de nivell molt baix per part dels graciencs, polèmiques a l'àrea visitant i mans no xiulades que precedeixen expulsions. Una barreja estranya que deixa tot tipus de regust possible: des del dolent i amarg de l'Europa al primer temps passant per l'èpica de salvar un punt amb nou homes. Tot plegat explicat a continuació.

Europa 2 - Vic 2

Ha semblat sortir bé l'Europa quan al minut 7 un remat de Cano amb el cap ha fregat el guant de l'exporter gracienc Adri Buetas i ha acabat picant de ple al travesser, però res més lluny de la realitat. Els graciencs, irreconeixibles en tot el primer temps, han signat la pitjor primera part a casa de la temporada. Al minut 19, rèplica visitant en un cop de cap de Marcel Verdaguer, lliure de marca a la sortida d'un córner, directe a les mans d'Eloi, qui tornava a defensar l'Europa sota pals després de complir Rafa Leva el seu cicle de targetes.

Al minut 31 ha arribat el primer gol de la matinal. En una falta lateral, allunyada de l'àrea, Albert Solé ha engaltat una centrada-xut que, molt bombejada, ha anat agafant paràbola i s'ha colat pel pal defensat per Eloi. El gol tampoc ha servit per despertar un Europa molt fluix. Els visitants, que lluiten per salvar la categoria, han marxat als vestidors amb el millor marcador possible aprofitant el seu únic remat amb intenció.

Canvi de cara radical el que ha patit l'Europa amb els 15 minuts d'intercanvi d'impressions al vestidor. L'equip, endollat a la segona part, ha anat directe a capgirar el marcador. Als dos minuts, gol ben anul·lat a Epitié per fora de joc en el segon remat d'una falta penjada a l'àrea. Poc després, Camacho s'ha convertit en protagonista. L'extrem -que va tornar dimecres a Balaguer després de la lesió- ha empatat el partit al minut 53, controlant la pilota a l'àrea gran i superant Buetas de xut creuat.

Al minut 60, jugada polèmica a l'àrea visitant. Buetas ha sortit a refusar amb els punys una pilota però en la mateixa acció ha acabat picant amb el puny sobre Óscar Muñoz. Una jugada involuntària però on, a efectes pràctics, no ha arribat a la pilota i sí al jugador. No obstant, l'acció resta oberta a interpretacions. Segons el col·legiat -molt desencertat en general en tot el partit i amb un criteri de targetes molt equivocat- no mereixia penal.

Sis minuts més tard, córner que pentina a l'àrea Epitié i Camacho, al segon pal, no arriba a rematar per poc. Al minut 72, acció clau i perjudicial per l'Europa. Bernat Puig fa un control amb les mans per endur-se la pilota, l'àrbitre no assenyala res i dos segons més tard Víctor Duran, fent-li entrada al propi jugador perquè gràcies al control marxava disparat, s'ha guanyat la segona groga i ha estat expulsat. A un quart pel final, Epitié podria haver tingut una franca opció de remat a porta, però decidint fer una passada de la mort massa curta, ha vist com Buetas li ha guanyat la partida.

Tot i tenir un efectiu menys, l'Europa ha posat tota la carn a la graella al darrer quart. Un cop de cap de Camacho al minut 78 ha obligat el porter visitant a fer una gran intervenció, estirant-se per evitar el gol. Al minut 80, jugada desgraciada a l'àrea gracienca. Bernat Puig ha entrat a l'àrea, ha regatejat Eloi i el porter gracienc li ha acabat fent penal. Pena màxima i expulsió de reglament. El propi Puig ha fet pujar l'1-2 al marcador ... amb Epitié sota pals! Amb els canvis de l'Europa esgotats, el punta ha deixat de ser jugador de camp per convertir-se en forçat porter i a punt ha estat de tocar la pilota i desviar-la en el xut del penal.

Amb nou jugadors l'Europa no ha renunciat a buscar de sumar un punt. El premi ha arribat en l'afegit, quan Cano ha estat objecte de penal. Camacho, a l'estil Panenka, ha enviat el penal al fons de la xarxa i ha establert el definitiu 2-2. Amb les victòries d'Olot i Cornellà les possibilitats de títol de l'Europa són remotes, però cal lluitar-les fins que els números determinin l'autèntica posició final d'un equip que viatja diumenge al camp del líder, l'Olot.

Lliga · J36 · Estadi Nou Sardenya · (05/05/13
) · 800 espectadors

EUROPA: Eloi, Édgar, Víctor Duran, Cano, Aitor Torres, Ivan Álvarez, Rovira, Valderas (Camacho, 45'), Epitié, Delmàs (Óscar Muñoz, 45') i Diego (Mañosa, 76').

VIC: Buetas, Carrascal, Jordi Pla, Marc Garcia (Berrocal, 54'), Héctor (Puigdesens, 67'), Maik Molist, Pol Coll (Alexis Sánchez, 87'), Albert Soler, Bernat Puig, Marcel Verdaguer i Pol Barnils

ÀRBITRE: David Congost Larrosa (Sabadell).

TARGETES: Grogues a Víctor Duran -dues i expulsió minut 72-, Ivan Álvarez i Epitié (Europa) i a Jordi Pla, Héctor, Pol Coll, Pol Barnils i Alexis Sánchez (Vic). Vermella directa a Eloi -minut 80- (Europa).

GOLS: 0-1 (Albert Solé, 31'); 1-1 (Camacho, 53'); 1-2 (Bernat Puig -p-, 81'); 2-2 (Camacho -p-, 92').