Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

OBÚS, GOLÀS I CAP A CASA

 Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Santboià 0 - Europa 1

Tres punts d'or rescatats de la foscor

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

No passarà a la història el duel entre el Santboià i l'Europa disputat avui al Joan Baptista Milà. No obstant, l'Europa ha sumat els tres punts -gràcies a un xutàs impecable del lateral Guillem a set minuts pel final- per situar en 2 de 2 els seus triomfs en l'inici de l'actual campionat de lliga. Cap dels dos equips ha estat al seu nivell dins un partit molt i molt ensopit i gens distret. Malgrat això, el decurs d'un curs esportiu passa afrontant partits de tots tipus, també d'aquest color, i el que compta és deixar-los també al sac i ben lligats. Sempre hi haurà dies millors i també pitjors. El futbol, com la vida mateixa.

Marcador

 

 

Primera part

Una pilota morta a l'àrea gran -fruit d'una mala sortida del porter Plancheria- al minut 7 i que no ha pogut ser rematada per Javi Lara i una falta servida per Álex Fernández i que Libo, de cap i en planxa, ha rematat alt, han estat les úniques aproximacions amb intenció d'un i altre equip en els primers 25 minuts d'un encontre gris en tot moment.
 
Els minuts han anat passant sense pena ni glòria i pràcticament sense res per apuntar a la llibreta d'anotacions. Si bé no cal puntualitzar que a Tercera Divisió no es pot veure el popular 'tiki-taka' (per això és Tercera i no la Champions), bé és cert que dins el futbol i les possibilitats d'intensitat, joc, atreviment i riscos que poden prendre uns i altres, tots aquests elements de l'emoció d'un matx no s'han donat cita a Sant Boi.
 
L'acció més interessant del primer temps i, sens dubte, la més clara, podria haver portat l'Europa al descans amb avantatge al marcador. En una jugada per banda esquerra d'atac, Diego ha deixat la pilota en paral·lel a la frontal per Guzman. El migcampista europeista ha carregat la cama i de potent xut sec ha enviat la pilota -impossible pel porter- just al bell mig del travesser. El cop a la fusta ha acabat fent tornar la pilota al terreny de joc per acabar botant cap a fora l'àrea.
 
Segona part
 
No ha canviat l'escenari al segon temps, malgrat sortir un xic millor l'Europa als primers instants. De mica en mica el 'no control' del partit per part dels dos equips ha tornat a estar nivellat. Al minut 55, però, el porter Rafa Leva ha resultat providencial, com és habitual en el 'salvador' del marc europeista. Un cacau bombejat d'Eloi Fontanella a l'escaire del pal llarg ha rebut la resposta d'un espectacular vol de Leva, qui ha posat el guant per evitar un gol ja mig cantat pels aficionats.
 
El Santboià ha semblat animar-se passat el primer quart d'hora, almenys a intentar ràpides progressions obrint el joc a bandes. En una d'aquestes, al minut 71, un intent de provocar el fora de joc per part de la defensa de l'Europa no ha sortit bé i Sergio Urbano, des del vèrtex de l'àrea, ha provat un xut creuat i bombejat que ha marxat per sobre la creueta de la porteria.
 
A qui sí li ha sortit a la perfecció aquest mateix xut, des del mateix vèrtex dret de l'atac però a l'altra àrea ha estat al lateral gracienc Guillem. Al minut 83, un obús del nouvingut defensa escapulat ha agafat per sorpresa tothom i s'ha colat al fons de la xarxa. A partir d'aquí, set minuts finals -més afegit- de molt mèrit per l'Europa, que lluny de buscar un fins i tot lògic replegament de files per defensar el marcador, ha seguit atacant i portant perill, tancant el Santboià de tal manera que pràcticament no ha tingut opció per intentar buscar resposta. Sobre el xiulet final, tres punts d'or que marxen cap a Gràcia.

 Fitxa Partit
Lliga · J2 · Mpal. Joan Baptista Milà · (01/09/13
) · 400 espectadors

SANTBOIÀ: Plancheria, Álex, Javi Calvo, Márquez, Dani Iglesias, Heredia, Raúl (Luque, 45'), Libo, Eloi Fontanella (Jordi Martínez, 68'), Álex Fernández (Uri Serra, 72') i Sergio Urbano.

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Víctor Duran, León, Javi Lara, Del Moral (Rovira, 57'), Charly Ruiz, Javi Sánchez, Guzman (Valderas, 76') i Diego (Alegre, 76').

ÀRBITRE: Oliver Castaño Coso (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Heredia, Libo, Eloi Fontanella i Luque (Santboià) i a Rafa Leva, Guillem, Javi Lara, Del Moral i Charly Ruiz (Europa).

GOLS: 1-0 (Guillem, 83').

INCIDÈNCIES: Segona victòria de l'Europa en el segon partit de lliga, primer a domicili. Abans de l'inici de l'encontre el porter europeista Rafa Leva, amb passat al Santboià, ha fet entrega d'una samarreta dedicada als membres de la penya Red Psikiàtrik en memòria del seu soci Agustí Estrada, mort aquest estiu.

 

Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Santboià

Europa
Víctor Duran marcant Eloi Fontanella

Europa
Javi Sánchez s'ha fet un fart de lluitar pilotes a dalt

Europa
Diego, l'home més actiu de l'Europa al primer temps

Europa
Alegre ha tornat a entrar al camp per fer funcions d'extrem

Europa
Així ha celebrat l'equip l'extraordinària diana de Guillem

 
>>> Fotos: Àngel Garreta
 

acidH TEB FederacioAcell