Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Castelldefels 0 - Europa 2

L'Europa, com la Diada: triomfant

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

La Diada Nacional en clau Tercera Divisió estava marcada per la disputa d'una jornada intersetmanal de lliga que l'Europa ha resolt com tots els duels anteriors del campionat: amb victòria. El conjunt gracienc suma 12 de 12 en punts i comparteix el lloc més alt amb el proper rival: la Monta. A Castelldefels, sorpresa a l'onze amb el capità i defensa central Àlex Cano fent... de davanter centre!, emparellat amb Javi Sánchez al referent ofensiu. Aquest moviment de peces de Dólera ha donat un resultat excel·lent i Cano s'ha desenvolupat en atac com si tota la vida la seva posició fos de '9'.

Des d'un inici l'Europa ha guanyat una partida aparentment invisible, la tàctica. El posicionament de Cano en punta d'atac ha obligat la defensa i part del mig camp del Castelldefels a estar pendent no només d'un davanter sinó de dos i, en concret, d'un difícil de preveure'n els moviments. Això ha provocat que el conjunt local no hagi pogut portar la iniciativa del joc a casa seva i ha donat molta tranquil·litat a un Europa còmode al camp.

De fet Cano, de cap al minut 13, ha tingut la primera opció del partit, obligant el porter Pociello a estirar-se per evitar el gol. Al minut 22, Marc Esteban, debutant amb la samarreta escapulada un cop superada la seva lesió, ha enviat al travesser un fort xut des de la frontal de l'àrea. Les aproximacions han estat de l'Europa, si bé la primera meitat no ha marcat un ritme alt de joc per part de cap dels dos equips.

Pel Castelldefels ha estat un cop gairebé definitiu -tot i anar empatant a zero- l'expulsió per doble groga de Marc Martínez després d'una forta entrada sobre Diego. Amb més de mitja part per endavant amb un home menys i en un partit on les aproximacions ofensives del quadre groc no han arribat de forma clara, tot pintava bé per l'Europa a la represa.

Un dels noms propis del partit, el de Cano, ha estat protagonista a l'inici de la segona part. Al minut 45, passats pocs segons del xiulet arbitral, una centrada al punt de penal ha estat rematada de cap pel 'central-davanter' de l'Europa directament a les mans de Pociello. Més decisiu ha resultat el capità dels graciencs tres minuts més tard. Centrada d'Alegre, Cano que, al segon pal i apurant la línia de fons, torna a posar la pilota a l'àrea i Javi Sánchez, aprofitant un mal refús de Josué, que recull l'acció per afusellar la porteria rival: 0-1.

L'Europa ha tingut des de l'inici de la segona meitat la superioritat en número i en gol al marcador, fet que ha acabat pràcticament amb tota la voluntat ofensiva del Castelldefels. L'equip dirigit per Dani Fernández ha fiat totes les seves opcions a l'única carta possible. Defensar-se bé amb 10 i intentar alguna ràpida contra per empatar, donat que la diferència a l'electrònic era mínima. No obstant, l'Europa ha anat provant en la recerca del segon gol, com amb un xut de Rovira des de la frontal que ha obligat a una bona intervenció de Pociello.

Al minut 78, partit decidit. Rovira ha rebut la pilota a l'àrea gran, centrada per Cano, i després de dos intents clars de remat -amb 'cantada' inclosa del porter-, el rebot de la pilota en un defensa ha arribat a un Javi Sánchez que, com la setmana passada a Gràcia, ha aprofitat per signar el seu doblet particular de gols i deixar sense cap tipus de dubte quin seria el desenllaç final del partit.

Lliga · J4 · Mpal. Els Canyars · (11/09/13
) · 350 espectadors

CASTELLDEFELS: Pociello, José Santos, Marc Martínez, Uri, Josué, Jorge Sánchez (Gilberto, 55'), Sergi Pastells, Roky, Cervantes (Pol Roigé, 75'), Jony Fernández (Arnau, 45') i Cano.

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Víctor Duran, Alegre, Marc Esteban (Javi Lara, 71'), Guzman, Charly Ruiz, Javi Sánchez (Del Moral, 82'), Diego (Rovira, 62') i Cano.

ÀRBITRE: Alfonso Oliva Bueno (Garraf).

TARGETES: Grogues a Pociello i Marc Martínez -dues i expulsió minut 36'- (Castelldefels) i a Rovira (Europa).

GOLS: 0-1 (Javi Sánchez, 48'); 0-2 (Javi Sánchez, 78').

INCIDÈNCIES: Quarta victòria seguida de l'Europa en l'inici de la lliga per fer ple de 12 punts de 12 possibles. Partit jugat en plena Diada Nacional de Catalunya.