Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 2 - Castelldefels 1

L'Europa posa fi a una ratxa de tres empats

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Amb patiment, però sens dubte amb total mereixement per les ocasions generades i el domini del joc, l'Europa ha tastat finalment la seva primera victòria de la segona volta de la lliga després d'iniciar-la amb tres empats consecutius. Un gol de Javi Sánchez al tram final ha fet esclatar l'estadi i converteix el punta escapulat en el jugador amb més gols en una lliga defensant la samarreta de l'Europa en l'actual segle XXI. Al minut 67 de partit ha debutat oficialment amb l'Europa l'extrem Aitor Ramírez. Tots 21 jugadors de la plantilla, incloent les noves incorporacions, ja han jugat algun minut de lliga.

L'encontre ha tingut un inici pausat, amb un Europa controlador de la possessió, sense profunditat inicial però tampoc sense patiment sobre la seva àrea pròpia. La velocitat de creuer del matx no ha arribat fins passat ben bé un quart d'hora de pocs moviments, quan Javi Lara ha enviat una falta a l'àrea, amb una rosca molt tancada, que el porter August ha enviat a córner estirant-se amb el braç obert. No obstant, la primera ben clara l'ha tingut el Castelldefels en l'únic ensurt del primer temps. Córner que Marc Martínez pentina cap a porteria i Leva, providencial amb una mà a l'alçada del travesser, ha enviat la pilota de nou a servei de cantonada.

No ha tingut cap altre ensurt l'Europa en el primer període i, passada la mitja hora de joc, el conjunt gracienc s'ha animat i la sensació que aviat cauria un gol ha començat a donar voltes per l'ambient. Al minut 37, Rovira no ha arribat a posar bé el peu al segon pal i August ha blocat finalment la pilota. Just dos minuts després, una de ben franca en una centrada de Rovira que Javi Sánchez, tot sol, ha rematat de cap massa alt, passant per sobre la creueta del marc visitant.

Tercer intent local en una falta directa que el lateral Cuadras -que després de jugar a Gavà debutava al Nou Sardenya en el seu segon partit- ha enviat directament a la creueta, impedint la fusta el gol europeista. A la quarta ha anat la vençuda i l'Europa ha pogut marxar al seu vestidor amb avantatge al marcador: centrada tancadíssima de Guzman i Valderas, arribant al segon pal, ha foradat la xarxa.

Després de tancar el primer temps amb justícia per les ocasions generades pel conjunt de Pedro Dólera, l'inici de la represa no ha fet canviar el guió en els primers minuts i l'Europa ha estat amo i senyor de la pilota sense patir incidències sobre el seu propi marc. Al minut 52 jugada per la polèmica quan Javi Sánchez no ha pogut armar la cama pel remat, dins l'àrea, fruit d'una empenta visitant. El punta i tot l'equip han reclamat penal en aquesta acció.

Al minut 63 l'equip de Lluís Albesa ha perdonat l'empat. Contra a molta velocitat que finalitza amb una precisa passada de la mort d'Uri a Cano i aquest que, a l'àrea gran i davant Leva, ha acabat enviant el seu remat al bell mig del travesser.  La rèplica europeista al minut 71, quan Víctor Duran, tot sol, ha rematat de cap un córner i ha vist com la pilota, creuada al primer pal, ha marxat llepant la fusta.

Del possible 2-0 a l'empat. En una perillosa contra visitant, Gilberto ha rebut lliure de marca al segon pal i, amb paciència, ha tingut temps per buscar el forat -el del mig de la porteria- i signar l'igualada a l'electrònic. L'Europa, tot i la ratxa de tres empats seguits i tornar a tenir el duel igualat al mateix marcador que les darreres jornades, no s'ha posat nerviós malgrat comptar amb poc més d'un quart d'hora d'encontre per davant.

El premi merescut a la feina global de tot el partit ha arribat al minut 84. Dins l'àrea, Cebri ha girat sobre sí mateix propiciant un regat sobre el seu marcador i del rebot del seu xut sec a porteria ha arribat la rematada final de Javi Sánchez que ha fet esclatar de joia l'estadi. El davanter ho ha celebrat amb l'animosa afició situada al gol. El punta escapulat suma 13 gols en lliga i supera els millors registres locals del segle.

Com en tots els grans moments, també ha aparegut Rafa Leva al darrer minut  per posar el seu granet de sorra. El porter escapulat ha resultat providencial refusant una pilota que l'agafava mig a contrapeu i que l'exeuropeista Epitié, donant l'esquena a la porteria, havia aconseguit rematar amb la punta de la bota de forma poc versemblant. Ha estat la darrera i única clara opció final visitant d'empatar.

A nivell d'incidències, un parell d'apunts més: d'una banda el propi Leva ha vist injustament la cinquena targeta del seu cicle per una inexistent pèrdua de temps al moment de voler posar la pilota en joc. D'altra banda, el lateral Cuadras, a falta de minut i mig per complir-se el temps afegit, ha hagut de deixar l'Europa amb 10 i retirar-se del camp per un trau al cap fruit d'una forta topada i que ha estat tractat immediatament a l'infermeria de l'estadi.

Lliga · J23 · Estadi Nou Sardenya · (02/02/14) · 847 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Víctor Duran, Cuadras, Javi Lara, Rovira (Charly Ruiz, 79'), Valderas (Cebri, 74'), Javi Sánchez, Guzman i Diego (Aitor, 67').

CASTELLDEFELS: August, Pastells, Marc Martínez, Uri, Aleix Camps, Jorge Sánchez, Cano (Roky, 78'), Prieto (Arnau, 62'), Pol Roigé (Cervantes, 62'), Gilberto i Epitié.

ÀRBITRE: Oliver Castaño Coso (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Rafa Leva i Javi Sánchez (Europa) i a August, Pastells i Aleix Camps (Castelldefels).

GOLS: 1-0 (Valderas, 43'); 1-1 (Gilberto, 72'); 2-1 (Javi Sánchez, 84').

INCIDÈNCIES: Els equips de l'Aleví A i Aleví C s'han fet la foto amb l'onze inicial de l'Europa. L'extrem Aitor Ramírez ha debutat amb la samarreta escapulada en partit oficial.