Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Vilassar de Mar 0 - Europa 1

Primer triomf a domicili de la segona volta

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

El botí de tres punts és, sens dubte, el millor i més important fet que ha tingut lloc a Vilassar de Mar en un partit desagradable per les condicions del temps (una pluja constant que no ha deixat d'empipar) i on l'Europa ha tirat d'estratègia per obtenir un important triomf en la seva particular lluita. L'aigua ha marcat gairebé tot: el joc -d'anada i tornada constant-, el terreny -practicable però molt pesat-, el públic -que gairebé no sabia ni com evitar l'aigua caient en diagonal dins la tribuna-, la premsa -un espectacle de circ fer les fotos sense taques d'aigua, tuitejar i estar pendent del joc per la crònica d'aquesta web- i en general un dia gris on l'Europa ha vist la llum dels tres punts a domicil per primera vegada des de la jornada de Reis que es va jugar a Masnou.

El dia no convidava a jugar a futbol i de combinacions pel terra s'han vist ben poques avui a Vilassar de Mar. Un equip local necessitat ha sortit amb empenta i l'Europa ha hagut de treballar ferm en faceta defensiva durant els primers 20 minuts. Ho ha fet amb encert al minut 7 quan Rafa Leva ha refusat amb el puny un xut de Mendoza. En la segona jugada de la mateixa acció Ricky ha tornat a rematar i Cano, de cap i sobre la línia del marc gracienc, ha evitat el gol.

La pluja no ha perdonat ni un minut -de fet durant la darrera mitja hora del partit ha pujat d'intensitat- i tothom al Municipal Xevi Ramon tenia clar que el dia seria gris i tocaria tirar de lluita, caràcter, posicionament tàctic i fermesa per part de tots dos conjunts. Res de futbol bonic. Avui no era el dia. Al minut 18 de partit Leva, refusant amb un puny a l'alçada del travesser un xut des de 25 metres de Mendoza, ha abortat la darrera ocasió seriosa dels locals al primer temps.

A l'altra àrea, primera ocasió de l'Europa al minut 21. Cacau de Cebri en una falta directa que refusa amb els dos punys Imanol. El rebot de la pilota cau a León qui, després d'impactar la pilota sobre el peu d'un rival, ha vist com Imanol ha tornat a intervenir per desviar la pilota a córner. Al darrer quart, l'encontre no ha canviat de guió, gespa sense tolls però terreny de joc pesat. Pilota per dalt, d'una banda a l'altra, sense control de cap dels dos equips i constants pèrdues de Vilassar i Europa en fase ofensiva. Xiulet final i cap a vestidors.

A la represa no han canviat les condicions meteorològiques ni tampoc el dibuix del partit que s'havia de jugar sobre una gespa artificial que, cal dir, ha aguantat sense bassals d'aigua tot el matx. Al minut 57, Cebri i el capità local Peque han xocat de cap i el davanter europeista ha sortit més damnificat, donat que s'ha obert ferida i ha començat a sagnar. L'àrbitre ha fet canviar samarreta i pantaló a Cebri i entre els instants per rebre assistència, tornar al camp i reclamar poder tornar a tenir l'Europa onze efectius, el tècnic Pedro Dólera ha estat expulsat de forma injusta, reconegut fins i tot per membres del Vilassar de Mar.

Tornant al joc, primera opció per l'Europa al minut 67, en una combinació entre Camacho i Diego on aquest últim ha posat a prova, amb un xut sec, un segur i ben col·locat Imanol. Al minut 70 l'Europa ha tret tot el petroli del jaciment. Falta lateral que Javi Sánchez, de forma perfecta i marcant tots els temps, ha enviat de cap al fons de la xarxa sense oposició. 0-1 per l'Europa i el quadre gracienc que havia fet la feina més difícil de la matinal.

Al minut 74 Rovira ha vist la segona groga i, amb deu efectius, l'Europa ha defensat amb ordre, caràcter i fermesa el botí que acumulava fins aquell moment. El Vilassar de Mar, més amb cor que amb cap, ha intentat remats de lluny, centrades a l'àrea i alguna aproximació amb intenció, però cap idea ofensiva ha sortit bé, ja sigui per mala decisió en atac o per un Europa solidari en totes les línies que ha tapat tots els forats.

Lliga · J31 · Municipal Xevi Ramon · (30/03/14) · 100 espectadors

VILASSAR DE MAR: Imanol, Adri, José, Peque, Edu Camps, Galeano, Ricky (Edu Domingo, 75'), Vives (Joan Roldan, 78'), Jallow, Mendoza i Dani (Guille, 71').

EUROPA: Rafa Leva, Cano, Alberto, Víctor Duran, León, Javi Lara (Guzman, 78'), Rovira, Marc Esteban, Javi Sánchez, Camacho (Vivó, 68') i Cebri (Diego, 61').

ÀRBITRE: David Novás Benavides (Galícia).

TARGETES: Grogues a Adri i Galeano (Vilassar de Mar) i a Alberto, Javi Sánchez, Cebri i Rovira -dues i expulsió minut 74- (Europa). Vermella directa al tècnic Pedro Dólera -minut 59- (Europa).

GOLS: 0-1 (Javi Sánchez, 70').

INCIDÈNCIES: Partit jugat sota una constant pluja. Primer triomf a domicili de l'Europa dins la segona volta.