Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'EUROPA CERTIFICA EL PLAY-OFF

Pinterest 

 Una crònica d'Àngel Garreta( @angelgarreta )

 
Terrassa 1 - Europa 0

Sensació agredolça en perdre el primer lloc

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)  Twitter

Dues sensacions deixa la penúltima jornada de lliga i totes dues radicalment oposades. D'una banda, l'alegria de certificar, números en mà i per segon any seguit, la participació en la promoció d'ascens a Segona B. D'altra banda, l'amargor de deixar de dependre d'un mateix en la lluita pel títol. Un objectiu, aquest darrer, que si bé no era cap obligació, sí que estava més a tocar que mai i en la mà d'un Europa que, després d'un mal partit marcat per moltes circumstàncies, ha vist com només un triomf propi la darrera setmana i una carambola doble de resultats servirien per acabar primers.
 
L'equip haurà de certificar en la darrera jornada en quina posició entra al bombo en el sorteig del dilluns dia 12 a Madrid. Així mateix, posant un xic d'humor i veient que aquesta lliga 'no la vol ningú', qui sap si de nou la llei de Murphy tornarà a capgirar els marcadors la setmana vinent i a l'Europa li tocarà tornar a somriure. Només el destí dirà. Mentrestant, la promoció ja no li pot caure de la butxaca a l'Europa... i ja són dos anys seguits. Valorem-ho!.
 
Marcador


Primera part

En diferents intensitats i percentatge, però de principi a fi del partit, l'Europa ha portat el pes del joc mentre el Terrassa ha esperat els seus moments a la contra, com a tònica general amb comptades excepcions. Tot i això, tenir la pilota als peus no s'ha traduït en cap moment en una clara profunditat ni tampoc en un major nombre d'ocasions del quadre europeista.
 
La matinal d'avui tenia escrit en el seu agredolç i rocambolesc destí pagar un preu molt car per assegurar el play-off. La primera 'penyora', la lesió muscular de Rafa Leva, qui al minut 17 de partit ha hagut de deixar la porteria al seu company Eloi. La primera ocasió de tot el partit per qualsevol dels equips no ha arribat fins al minut 30, quan Cebri ha provat un xut sec i fort en una falta directa, ben col·locat ajustat al pal, i ha vist com el porter Ortega, volant per treure els punys, salvava el gol.
 
Cinc minuts més tard, però, el Terrassa ha tret petroli de l'únic error defensiu de l'Europa al primer temps. En una falta lateral, Jaime ha posat la pilota al segon pal i allà, Oriol Dot, ha rematat de primeres fent entrar la pilota pel pal curt. Primer xut amb intenció i gol per un Terrassa que amb el marcador a favor ha controlat la seva parcel·la de terreny a nivell defensiu. La segona 'penyora' gracienca, a sis minuts pel descans, quan el propi Oriol Dot ha comès un penal de manual sobre Rovira, clamorós com ell sol, que l'àrbitre, a un pam, no ha apreciat com a tal.

Segona part

L'Europa ha sortit amb força del vestidor i durant nou minuts ha posat els peus sempre a tres quarts de camp però trobant a faltar una bona decisió final. Al minut 54 des de la banqueta han apostat el tot pel tot i amb l'entrada de Diego i Javi Sánchez per León i Camacho l'equip escapulat ha esgotat els canvis, el primer d'ell, el de Leva al primer temps, obligat per les circumstàncies.
 
Al minut 57 Cebri ha tingut una bona opció de cap a centrada de Diego, però el seu remat ha marxat alt. Dotze minuts més tard, en una ràpida contra, els locals han perdonat. Control amb el pit de Pedro Garcia dins l'àrea i a la mitja volta, en franca posició de remat, ha enviat el seu xut alt. Cada vegada que l'Europa ha recuperat una pilota i ha tingut dos segons per aixecar el cap i decidir, la decisió sobre com distribuir el joc o cap a on bascular ha estat lenta, fluixa de velocitat física -Cano i Vivó han acabat tocats muscularment i l'equip no podia fer canvis- i mental, fet que ha permès al Terrassa defensar-se sense excesives complicacions.
 
Amb un equip minvat per un triple infortuni físic i esgotat per haver buidat les energies sobre la gespa buscant l'empat, el Terrassa ha tornat a perdonar en una centrada de Pedro Garcia que Montoro, completament sol i sense oposició, ha enviat afortunada i incomprensiblement fora. Sense pràcticament temps ni per posar de nou la pilota a l'àrea, el xiulet final ha deixat abatuts els futbolistes sobre la gespa, conscients de l'oportunitat que l'equip acabava de perdre. Passats uns pocs minuts, valoració del pes de fons de la jornada d'avui, la classificació per un nou play-off. Quedem-nos amb això, amb l'objectiu de la temporada assolit. La setmana que ve... que passi el que el destí vulgui!
 

 Fitxa Partit

Lliga · J37 · Estadi Olímpic de Terrassa · (04/05/14) · 500 espectadors

TERRASSA:Ortega, Oriol Dot, Sergi Pérez, Edile, Àlex Alba, Juli, Isaac Maldonado (Pedro Garcia, 61'), Jaime, Gallar, Romo (Juancho, 69') i Montoro (Segarra, 85').

EUROPA:Rafa Leva (Eloi, 17'), Guillem, Víctor Duran, Cano, León (Diego, 54'), Vivó, Rovira, Valderas, Cebri, Javi lara i Camacho (Javi Sánchez, 54').

ÀRBITRE:Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat).

TARGETES:Grogues a Isaac Maldonado, Jaime, Edile, Pedro Garcia i el tècnic Miki Carrillo (Terrassa) i a Rovira, Valderas i el tècnic Pedro Dólera (Europa).

GOLS:1-0 (Oriol Dot, 35').

INCIDÈNCIES:Penúltim partit de la lliga. L'Europa certifica la seva presència matemàtica al play-off d'ascens a Segona B, però cedeix la primera plaça de la lliga. El títol es jugarà la darrera jornada. Uns 200 europeistes han acompanyat l'equip a l'Olímpic egarenc, suposant gairebé la meitat de l'entrada total.

Imatges del partit

 Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze del Terrassa

Europa
Rafa Leva s'ha lesionat al quart d'hora de joc

Europa
Javi Lara lluita amb Isaac Maldonado
Europa
León, en una acció del primer temps

 

Europa
Diego intenta una centrada a la desesperada al tram final

 

Europa
Javi Sánchez lluitant per alt i ben tapat pel defensa
 
>>> Fotos: Àngel Garreta
 

Pinterest

acidH TEB FederacioAcell