DE DERBI A DERBI A LA COPA

Cinc gols i quatre pals per passar ronda

EuropaL'Europa ha superat per 2 gols a 5 al Martinenc al seu camp, certificant així la classificació del conjunt escapulat a la segona ronda de la Copa Catalunya 2012, on rebrà al Sant Andreu al Nou Sardenya en un altre derbi consecutiu. L'equip ha mostrat ofici i contundència en el primer test oficial i trascendent de la pretemporada.

.

Després de dos partits de pretemporada amistosos i sense res en joc, on l'Europa es va mostrar faltat d'ocasions i rematades a gol, l'equip escapulat s'ha posat aquesta tarda la granota de feina en el primer dels duels oficials de la temporada. En aquest encontre el conjunt escapulat jugava a cara o creu passar de ronda a la Copa Catalunya i després d'un gol en contra i vint minuts de lliuta igualada, ha decantat la balança clarament cap a Gràcia.

Primera part: Mèrits i ocasions per no arribar empatats al descans

Com en els precedents anteriors, l'Europa ha començat perdent el partit. Al minut 9, un córner servit des de l'esquerra de l'atac del Martinenc ha anat a parar al primer pal on el defensa exeuropeista Diego ha saltat juntament amb Ivan Álvarez. El jugador gracienc ha estat el darrer a tocar la pilota i aquesta s'ha colat a la porteria de Rafa Leva. No obstant, la rèplica gracienca ha estat ràpida. Sis minuts més tard, al quart d'hora de partit, l'empat ha arribat també a pilota aturada. Javi Lara ha penjat la pilota a l'àrea en una falta lateral i Alberto l'ha pentinat al segon pal. El porter Olavide l'ha arribat a tocar però no ha impedit la diana gracienca.

De nou Javi Lara ha tingut protagonisme a tocar de la mitja hora de partit, quan ha provat des de gairebé el mig del camp una vaselina que ha tocat la mà d'Olavide i el travesser. Peque, en segona jugada, ha acabat rematant sobre el cos del porter. Lara, un dels millors del partit, ha tornat a escriure el seu nom en la següent ocasió escapulada. Una falta directa executada pel dorsal 17 de l'Europa ha anat a parar al pal. L'Europa ha merescut marxar amb avantatge als vestidors, però l'empat ha presidit el marcador al descans.

Segona part: potencial gracienc en atac

La d'avui era una jornada dedicada a veure gols i pals. Un altre impacte a la fusta s'ha vist als quatre minuts de la represa. Segalés, des de 30 metres, ha provat un cacau que el pal esquerre de la porteria ha refusat. El premi del gol, merescut per l'Europa, ha arribat al minut 55 quan una gran passada de Segalés a Rovira -de taló- ha acabat amb una centrada de primeres que Valderas, a l'àrea petita i també al primer toc a sobrebot, ha enviat al fons de la xarxa.

Al minut 64 ha arribat la jugada que ha desfet tota opció pel Martinenc. Peque ha encarat el porter en el mà a mà i Diego li ha fet un clar penal per darrere, tallant una ocasió manifesta. El col·legiat l'ha expulsat amb encert i Segalés no ha perdonat des dels onze metres. Contra un jugador menys i amb 1-3 al marcador, l'Europa ha transformat dues dianes més. Valderas ha repetit poc després del gol de Segalés fent l'1-4. Al minut 79, Gatell ha aprofitat una combinació entre Nils i Delmàs per colar la pilota de rosca al pal llarg del porter i fer el cinquè dels europeistes.

Dues accions més han figurat al registre del partit. Al minut 83, magistral gol de falta del local Boter, directe a la creueta , impossible per Rafa Leva. A dos minuts pel final, quart pal de la tarda per l'Europa en un remat a la mitja volta de Nils. Finalment el resultat de 2-5 classifica l'Europa per la segona ronda on rebrà al Sant Andreu. De derbi a derbi en una competició que està presentant un bon cartell.

Copa Catalunya (1R) · Mpal. Guinardó (07/08/11) · 100 espectadors

MARTINENC: Olavide, Nico, Hinojosa, Diego, Campos, Éric (Fusté, 58'), Marcos, Pau (Héctor, 66'), Boter, Pelegrí i Pedro (Joel, 55').

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Olmo (Aitor Torres, 69'), Alberto, Cano, Pociello, Ivan Álvarez (Nils, 76'), Peque (Delmàs, 69'), Valderas (Guzman, 69'), Segalés, Javi Lara i Rovira (Gatell, 61').

ÀRBITRE: César Otal González

GOLS: 1-0 (Ivan Álvarez -pp-, 9'); 1-1 (Alberto, 15'); 1-2 (Valderas, 55'); 1-3 (Segalés -p-, 64'), 1-4 (Valderas, 67'); 1-5 (Gatell, 79'); 2-5 (Boter, 83')

INCIDÈNCIES: Partit de primera ronda de la Copa Catalunya 2012 disputat a partit únic al Guinardó. L'Europa es classifica i rebrà a la següent ronda, a casa, al Sant Andreu. Debut en partit de competició oficial amb l'escapulada de Rafa Leva, Javi Lara, Aitor Torres i Nils Puchades.