Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL PRIMER AMISTÓS DE L'EQUIP, AL MINIESTADI CONTRA LA ÍNDIA

L'Europa, contra la selecció 147 del món

India

El Primer Equip del Club Esportiu Europa es posarà en marxa demà dia 27 de juliol (19 hores) i el dissabte dia 1 d'agost disputarà el seu primer amistós de preparació. Ho farà en una estrena de luxe contra la selecció internacional de la Índia.  El partit es disputarà al Miniestadi del FC Barcelona. La selecció índia ha sol·licitat la disputa sobre gespa natural.

El dia 11 de gener de 2007, als pocs dies d'iniciar-se l'any natural del Centenari, l'Europa va disputar el seu darrer compromís internacional, en rebre a l'equip italià de l'Udinese (llavors competidor a la UEFA) al recinte esportiu del CAR de Sant Cugat. El partit va acabar amb derrota gracienca per 1-2. Ara dos anys i mig més tard, l'Europa tornarà a afrontar un duel internacional, o més ben dit intercontinental, rebent a la selecció de la Índia, que es troba a terres catalanes programant diversos partits de preparació en el seu particular stage.

 

India
Una formació de la selecció absoluta

 

L'equip nacional de la Índia ronda, habitualment, el lloc 100 del rànquing mundial de la FIFA. En els bons temps va arribar a estar entre els 100 primers (la millor situació, al lloc 94) i actualment ocupa el 147. L'entrenador és Bob Houghton, del Regne Unit i el seu capità és Baichung Bhutia, que és l'únic indi contemporani en haver jugat al futbol professional, després del seu pas per la Football League One d'Anglaterra i jugar amb el Bury FC les temporades 1999/2002. L'equip indi va gaudir de molts millors anys, havent classificat per a la Copa del Món de 1950, però van ser desqualificats quan es van negar a jugar amb botins. Quant a l'aspecte olímpic va assolir el seu major èxit en aconseguir la quarta plaça en els Jocs Olímpics de 1956 a Melbourne. En la Copa Federació Àsia del Sud, Índia ha guanyat 4 dels 6 tornejos. L'últim trofeu de la Índia va caure al 2005 en vèncer en la Copa Federació de Futbol d'Àsia del Sud 2005 de la mà del també britànic Stephen Constantine.

 

 India
Jugadors del combinat indi amb una bandera del seu país

 

Els altres tres triomfs van tenir lloc en les edicions de 1993, 1997 i 1999. L'Índia és habitualment la gran favorita d'aquest torneig a causa de la debilitat dels seus contrincants. En la Copa Asiàtica tan sols va tenir dues participacions, destacant la que va jugar el 1964 a Israel on va acabar segona en perdre en una lligueta contra l'equip amfitrió per 2-0. En aquests últims anys, l'apatia del govern, l'alça del cricket com a esport rei i el pobre patrocini han conduït a la manca de jugadors de qualitat a l'Índia. No obstant això, aquest esport és seguit àmpliament en moltes parts del país, el segon més habitat de tots els estats mundials.

 

India
Baichung Bhutia. Capità, ídol i referent del futbol de la Índia

acidH TEB FederacioAcell