EMPAT DE L'EUROPA CONTRA LA ÍNDIA AMB SABOR A TRIOMF

Bones sensacions al primer partit d'estiu

Europa - Índia

L'Europa va saldar el seu primer amistós de pretemporada amb un empat davant la selecció de la Índia. Anant de menys a més, el conjunt escapulat es va sobreposar al major rodatge de la selecció per remuntar un 0-1 i fer-se seva la segona part, on va tenir opcions de victòria final. L'equip de Dólera va presentar dos 'onzes' a cada part de l'encontre.

És un tòpic del futbol però cert a base de bé: a pretemporada no s'ha de fer cas del marcador. Ni quan guanyes 7-0 a un Segona B, ni quan perds 0-7 amb un Primera Catalana. Tot és enganyós. No obstant, si el parèntesi  de valoració l'haguéssim de fitar a aquest primer partit de pretemporada, les sensacions són positives. El conjunt gracienc va anar de menys a més per acabar mereixent el triomf als minuts finals, on va gaudir de més ocasions.

El partit va començar amb un lògic i esperat ritme de partit més alt per part del combinat indi, que ja porta un parell d'amistosos disputats a casa nostra i més setmanes d'entrenament. Tot i això, la primera ocasió del partit va caure del cantó escapulat, quan Nefta va fer una passada de la mort al segon pal per Llobet qui, a la carrera, va enviar el seu xut sobre el cos del porter Pal. Passat el quart d'hora, l'equip de Bob Houghton es va posar les piles i va començar a enganxar per sorpresa la defensa escapulada. En una de les moltes pilotes a l'esquena, el capità i ídol indi, Bhaichung Bhutia, va encarar en el mà a mà al porter Adri i el va superar des de l'esquerra xut creuat ras.

El darrer quart del primer temps va ser força més nivellat, si bé a l'Europa li costava buscar forats per encarar porteria, donada la lògica falta de ritme i entesa a aquestes alçades. Al segon temps, onze radicalment nou, de porter a punta. Des del xiulet de l'àrbitre, ritme alt per part de l'Europa, que va agafar mig de sorpresa a l'equip indi. Els de Pedro Dólera van fer un gran desgast físic per igualar les seves pesades cames a les més lleugeres dels indis, fins al punt que no es notava quin equip era el més rodat. El premi a la insistència va arribar al minut 71, quan Ivan Plana, en una de les moltes escapades seves al partit d'ahir per la banda esquerra, va ser objecte de penal. Alberto Padilla, des dels onze metres, va transformar l'empat i el primer gol escapulat a pretemporada. Cinc minuts més tard, el gracienc Josu ho va provar a la mitja volta des de la frontal, però la pilota va marxar fregant el travesser. La darrera gran ocasió escapulada va arribar al minut 87, en un xut creuat de Cano que el porter va enviar a còrner. Finalment, taules al primer compromís de l'agost... això no ha fet més que començar!

Pretemporada (amistós) · 01/08/09 · Miniestadi · 200 espectadors

EUROPA: Adri, Xavi Roca, Ramon Suàrez, Sergio, Víctor, Ivan Álvarez, Nefta, Delmàs, Gatell, Simón i Llobet... També van jugar: Cañadas, Àlex, Cano, Diego, Denis, Garcia, Valderas, Xavi, Padilla, Josu i Plana.

SELECCIÓ ÍNDIA: Pal, Surkumar, Ali, Gouramangi, Manju, Dias, Lawrence, Pradeep, Pereira, Bhaicung Bhutia i Sushil... També van jugar: Sunil, Rennedy i Yadav.

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Barcelona)

TARGETES: cap.

GOLS: 0-1 (Bhaichung Bhutia, 31'): 1-1 (Padilla -p-, 71').

Partit disputat al Miniestadi del FC Barcelona donat que la selecció de la Índia
tenia conveni d'ús amb l'equip blaugrana. Les poques facilitats d'accés al recinte
per part del FC Barcelona va limitar l'aforament a 200 persones amb invitació.