PRIMERA VICTÒRIA

Nefta signa el doblet de gols escapulats

Masnou - Europa

Després d'empatar els quatre primers duels de pretemporada i perdre 'in extremis' el Vila de Gràcia, l'Europa, que havia fet mèrits en duels anteriors, ha signat per fi la primera victòria davant un Masnou força plagat d'exjugadors  i exentrenadors amb passat escapulat (una suma total de 14). La darrera mitja hora va ser la més interessant del partit.

Fins a la data, l'Europa s'havia enfrontat a la Índia -nivell similar a Segona B o zona alta de Tercera-, la Gramenet i el Sabadell -de Segona B- i a la Gramenet B i el Júpiter en un Torneig d'Històrics on van caure tots els favorits. Fins divendres, l'equip de Pedro Dólera no havia perdut cap partit... però tampoc l'havia guanyat (4 empats). En aquest cap de setmana han tingut lloc els dos signes restants d'una travessa. Dissabte derrota a l'últim minut a casa i ahir victòria a domicili amb la materialització dels dos primers gols de jugada combinada de l'estiu.

El partit a Masnou va presentar dues cares ben diferents de tots dos equips. A la primera, sota una calor de justícia, tots dos equips van protagonitzar uns 45 minuts força dolents, amb imprecisions i constants pilotes per l'aire fruit de constants puntades de peu de refús. El joc era molt irregular a totes dues bandes, fet que va impedir veure bon futbol. La millor ocasió d'aquest primer temps la va tenir l'Europa a botes de Valderas. L'exjugador del Masnou va encara el porter Abel en una acció en que el migcampista escapulat es va plantar tot sol en línia recta a l'àrea. El seu xut, ras i centrat, va rebotar en les cames de l'exporter del Futbol Base europeista.

A la segona part, la calor va marxar i el joc va anar guanyant pes de qualitat. Si bé el conjunt del partit no va ser un espectacle per emmarcar, cert és que l'Europa va millorar, i molt, la seva presència sobre el terreny de joc, baixant la pilota al terra i buscant, amb la profunditat, fer mal a la defensa local. Aquest mal va arribar a la darrera mitja hora de joc en dues jugades similars. Al minut 65, Xavi, des de la banda esquerra, va assistir dins l'àrea a Nefta, qui va enviar el xut al primer pal fent el 0-1. Cinc minuts més tard, mateixos protagonistes però per la dreta. Després d'una gran jugada col·lectiva de l'Europa, gairebé al primer toc, Xavi va tornar a centrar i Nefta, de primeres, va foradar novament la porteria, fent el 0-2 que, a la llarga seria definitiu. Josu, minuts més tard, va tenir opció de fer la tercera diana visitant, en una pilota que es va passejar per la línia de gol i on l'extrem gracienc no va poder arribar pels pèls.

Pretemporada (amistós) · 16/08/09 · Mpal. Masnou · 100 espectadors

MASNOU: Abel, Alberto, Jona, Javier, Guzman, Denis, Ignacio, Montilla, Javi Sánchez, Álex i Coco... També van jugar: Marc Reyes, Xavi Comas, Aleix, Marc Esteban, Jonathan, Edu, David, Brian i Pipa.

EUROPA: Cañadas, Àlex, Cano, Sergio, Pociello, Xavi Garcia, Padilla, Juli, Valderas, Romero i Ivan Plana... També van jugar: Xavi Roca, Belsun, Ramon Suàrez, Diego, Xavi, Ivan, Simón, Delmàs, Nefta, Josu i Gatell.

ÀRBITRE: Ricard Plaza.

TARGETES: Grogues a Marc Esteban (Masnou) i a Gatell (Europa)

GOLS: 0-1 (Nefta, 65'); 0-2 (Nefta, 70').