VICTÒRIA EN EL DARRER AMISTÓS DE L'EUROPA AL NOU SARDENYA

El partit va ser molt fluix, però ple de gols

Europa - Marianao

L'Europa va saldar el seu segon i darrer amistós de pretemporada al seu estadi amb una victòria (la segona consecutiva en l'agenda d'agost) contra el Marianao Poblet de Primera Catalana. El partit no va destacar per la qualitat, però el públic assistent va poder veure fins a cinc gols. De fet, tots dos conjunts en podrien haver marcat alguns més.

De tots els partits de pretemporada disputats fins ara, el d'ahir a la nit va ser el més irregular en el joc, gràcies en part les imprecisions de tots dos equips. Tot i generar ocasions (a cada àrea) i veure's cinc gols a la finalització del partit, l'aposta futbolística de tots dos conjunts es va oferir de forma precipitada, accelerada i amb poques estones de temporització del joc. Val a dir, sense sonar a excusa, que la intensa calor (tot i haver desaparescut el sol), també va ajudar a aquest fet i va afectar als jugadors.

No obstant, el vespre no podia començar millor pels jugadors de Pedro Dólera. A pocs segons per complir-se els dos minuts, Ivan Plana va foradar la porteria rival. El menut extrem escapulat va rebre una centrada al segon pal i la va engaltar a la mitja volta de primeres. La pilota va rebotar en un defensa i en el segon intent va anar a parar al fons de la porteria. Al minut 24 Ivan Álvarez va tenir una bona ocasió de fer el segon en una pilota pentinada dins l'àrea gran que va anar a parar al pal esquerre de la porteria visitant.

Del possible 2-0 es va passar al 1-1 quan Camprubí, el millor dels jugadors vermells, va protagonitzar una bona acció a la frontal de l'àrea i va ajustar el seu xut lluny de l'abast de Belsun. Al minut 35, Ivan Plana va assistir a l'espai per Romero, jugador a prova aquests dies al Primer Equip, qui tot sol en el mà a mà amb el porter Sergi va establir la segona diana dels escapulats. No obstant, tan sols marcar el jugador va quedar estirat a terra fruit d'un cop de calor que va obligar als tècnics escapulats a donar entrada a Juli en la seva posició.

A la represa del partit, l'Europa es va animar més en les jugades combinades i en ser descarat en el regat en velocitat sobre la defensa rival, sobretot a botes de Nefta i Josu. En una d'aquestes bones jugades va arribar una  precisa centrada de Nefta sobre l'entrada de Simón dins l'àrea petita, qui va enviar la seva rematada al fons de la xarxa. A falta d'un quart d'hora pel final, el visitant Xavi, de falta directa al "estil Padilla", va retallar distàncies amb el 3-2, fent entrar la pilota per l'escaire en un xut des de 30 metres.

Pretemporada (amistós) · 20/08/09 · Nou Sardenya · 350 espectadors

EUROPA: Belsun, Xavi Roca, Cano, Sergio, Ivan, Xavi, Delmàs, Pociello, Ivan Plana, Romero i Padilla... També van jugar: Cañadas, Diego, Gatell, Juli, Nefta, Ramon Suàrez, Xavi Garcia, Simón, Àlex, Josu i Valderas.

MARIANAO: Sergi, Gerard, Franc, Ivo, Pere, Linyola, Marc, Raúl, Camprubí, Xavi i Romo... També van jugar: Isma, Adrià, Mario, Timothy, Arnau, Futre, Miki, Do Santos i Dalmau.

ÀRBITRE: Duran Peidró.

TARGETES: cap

GOLS: 1-0 (Ivan Plana, 1'); 1-1 (Camprubí, 29'); 2-1 (Romero, 35'); 3-1 (Simón, 65'); 3-2 (Xavi, 76').