Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

PRIMER TÍTOL EN TRES ANYS!

L'Europa, superior a un candidat a Segona A

Ciutat Badalona

En un partit per emmarcar, el millor amb diferència de la pretemporada i un dels millors de 2009 comptant fins i tot partits de la segona volta de la passada lliga, l'Europa s'ha proclamat campió del XXVIIIè trofeu Ciutat de Badalona davant d'un dels equips més potents de l'actual Segona B. Una nova genialitat de Padilla, al minut 93, va fer justícia al marcador.

 


Si el dia del Vila de Gràcia l'Europa va fer mèrits per endur-se el seu trofeu d'estiu (o almenys forçar la tanda de penals) i un cop de mala sort al darrer minut de partit li va fer perdre el títol davant un Segona B que presentarà candidatura a l'ascens, el Sabadell, ahir la fortuna va fer caure la moneda de l'altre cantó i també davant un altre ferm candidat, el Badalona, l'Europa va protagonitzar el mateix desenllaç però en aquest cas favorable. En un nou duel ple de mèrits sobre la gespa dels graciencs, una falta directa de Padilla des de 35 metres va donar el XXVIIIè Trofeu Ciutat de Badalona a l'Europa al darrer minut de temps afegit.

De fet es va notar que l'Europa sortia a per totes des del primer moment. El primer quart d'hora de partit va ser una mostra total d'actitud davant un equip que es presentava davant la seva afició (escassa en el vespre d'ahir) i que es va trobar un equip de Tercera que li va plantar més dificultats de les previstes en primer terme. Després d'algunes tímides aproximacions de l'Europa, el Badalona es va esperonar i al minut 27 va estar a punt d'obrir el marcador. De fet, un potent xut des de la frontal de Ivan Mateo va acabar al fons de la xarxa, però l'àrbitre, Sánchez Aparicio, a instàncies de l'assistent García Hernández va anul·lar l'acció donat que un jugador local, en fora de joc posicional, tapava la perspectiva del xut al porter gracienc Belsun. De fet el propi Belsun va haver de respondre amb encert en un refús de punys a xut enverinat de Pugui deu minuts més tard. Van ser les úniques ocasions clares del Badalona en tot el partit, abans d'arribar al descans.

A la segona part, l'Europa va anar agafant confiança i creient en les seves possibilitats. De fet, el Badalona no va arribar a fer un xut directe entre pals en tot el segon temps, fruit de la bona feina dels de Pedro Dólera. Al minut 58, una falta xutada per Delmàs, molt ajustada, va sortir fregant el pal. Al minut 70, única aproximació clara dels locals, a càrrec de l'exjugador gracienc Luís Blanco. El seu xut des de la frontal, però, desviat per sobre el travesser. La rèplica visitant, un cacau de Padilla des de la frontal, fregant el pal dret dels badalonins.

Al minut 93, quan tots dos equips tenien gairebé assumida la tanda de penals, Padilla, tal com va fer al Torneig d'Històrics, va repetir (des de la mateixa zona del camp) un golàs de falta directa des de 35 metres, directe a l'escaire oposat del porter badaloní, meravellant a propis i extranys i fent que, segons més tard, l'edició número 28 del Ciutat de Badalona agafés la ronda camí a Gràcia. Un cop acabat el partit, el capità, Àlex Delmàs, va rebre l'original trofeu badaloní de mans de l'alcalde en funcions durant l'agost, Francesc Serrano Villarroya.

Fitxa Partit

XXVIIIè Ciutat de Badalona · 22/08/09 · Camp del Centenari · 300 espectadors

BADALONA: Rubén, Óscar Ramírez, Igotz, Càmara, Larios, Xavi Muñoz, Pugui, Ivan Mateo, Víctor, David Prats i Diego Torres... També van jugar: Sibide, Robles, Alfonso, Isaias, Ruben Casado, Luís Blanco, Gascón, Ferrón i David López.

EUROPA: Belsun, Àlex, Ramon Suàrez, Cano, Diego, Valderas, Ivan, Delmàs, Nefta, Simón i Ivan Plana....També van jugar: Xavi Roca,Sergio, Romero, Xavi, Padilla, Pociello, Josu, Xavi Garcia, Juli i Gatell.

ÀRBITRE: Sánchez Aparicio.

TARGETES: Grogues a Larios, Sibide, Ruben Casado, Gascón i Ferrón (Badalona) i a Ivan, Nefta, Romero, Josu, Xavi Garcia i Juli (Europa)

GOLS: 0-1 (Padilla, 93').

 

Incidències
Primer títol estiuenc de l'Europa en tres temporades. La darrera copa,
la guanyada davant el Sant Andreu a la desapareguda "Copa Barcelona",
obtinguda l'any 2006 al Nou Sardenya.

Imatges del partit

Ciutat Badalona

Ciutat Badalona

Ciutat Badalona

acidH TEB FederacioAcell