Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UN DIUMENGE RODÓ

Bon joc, rotacions, debuts i porteria a zero

Baixa

La victòria a Sant Carles de la Ràpita ha significat molt més que tres punts per l'Europa. Diversos factors, tots positius, van estar conjuntats i van parlar per sí sols de les variables d'un equip en creixement i que ara mateix està gaudint, setmana a setmana, d'una posició privilegiada i merescuda al grup noble de la taula classificatòria de Tercera Divisió.

Diversos aspectes cal tenir en compte del darrer triomf de l'Europa més enllà de la suma dels tres punts de rigor i del fet que l'equip pugui estar, gràcies a vèncer a la Rapitenca, una setmana més entre els capdavanters i a un punt del líder. Aquests factors, altament remarcables, diuen molt d'una plantilla que ha fet retornar la il·lusió -tot i que amb prudència- a una Vila molt necessitada. Aquests són els factors a tenir en consideració pel present i futur en aquest campionat:

Rotacions sense notar-se: Diumenge a La Ràpita no van saltar al terreny de joc tres habituals a la columna vertebral de l'equip, com són Cano, Ivan i Simón. A més, Diego va ser substituït al minut 47 de la segona part. Res va canviar. Els que van entrar en l'onze titular en la seva demarcació van aportar tant com els reemplaçats i l'equip va seguir aplicant el mateix estil i filosofia.

Estrenes i canvis de demarcació: Aitor Olmo va entrar de titular a l'onze inicial de l'Europa (Cano tenia molèsties musculars) i no es va notar que fos el primer dia. El central sabadellenc va connectar de primeres amb els seus companys i va absorvir el sistema tàctic des del primer minut, demostrant el perquè de la seva experiència en lligues superiors. D'igual forma, Ramon Suàrez va avançar la seva posició, de pivot defensiu, una posició on sembla trobar-se encara més còmode que de central per explotar les seves qualitats.

Primer triomf a domicili: Tot i que oficialment el primer triomf és el 0-3 administratiu contra L'Hospitalet, la primera victòria real sobre la gespa va arribar diumenge i ho va fer combinada amb el millor partit de la temporada. L'Europa ha aconseguit desfer-se de l'etiqueta que l'acompanyava des de principi de temporada quan jugava a domicili i ara ja desenvolupa el mateix tipus de joc al Nou Sardenya que com a visitant.

 

Baixa
Aitor Olmo va estar a molt bon nivell i molt còmode en la seva estrena

 

Porteria a zero i màxima diferència de gols: Positius també són els aspectes de deixar la porteria a zero per segona vegada en aquesta lliga -l'equip ha entrat en una dinàmica, en les darreres jornades, d'encaixar pocs gols- i a la vegada aconseguir el triomf més abultat en diferència de gols del que portem del tram inicial de lliga.

Ovació a domicili: Recull la premsa local, de les Terres de l'Ebre i de Tarragona, que feia gairebé 10 anys que no recordaven veure marxar el públic de La Devesa abans del xiulet de l'àrbitre, per molt que el partit estigués perdut. També es comenta per aquelles terres que l'Europa és dels pocs equips que en els darrers anys d'història rapitenca ha sortit aplaudit d'un dels terrenys de joc més complicats de la lliga.

Gols de videoteca: TV3 va destacar el gol de Valderas (0-2) com el millor gol de la jornada. No es queda pas curt el de Nefta, d'un impecable cop de cap per signar el 0-3. Tots dos gols es poden veure a Europa TV.

 

 

acidH TEB FederacioAcell