Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

FEIA 38 ANYS DE LA DARRERA PRIMERA VOLTA INVICTE A CASA

L'actual Europa iguala ratxes històriques

Primer Equip

La darrera primera volta amb el Primer Equip invicte a casa data de la temporada 88/89 (fa 20 anys) en l'ascens de Preferent a Tercera. No obstant, la darrera ratxa en aquesta categoria que ara ocupa l'Europa, s'ha de buscar molt més enrere, en la temporada 70/71, fa més de 38 anys. Uns registres que parlen, i molt, de l'amortització enguany del carnet de soci.

 

En lliga és important guanyar o puntuar tant a casa com a fora, però bé és cert que on el soci paga el seu abonament és per veure l'equip al seu estadi, al Nou Sardenya. Signar una primera volta sumant sempre punts a casa i sense perdre cap partit no sembla un fet gaire destacable, però fa 20 anys que l'europeisme no podia dir-ho. Ni tan sols l'Europa de més èxit recent, el dels anys 90 (amb moltes disputes de PlayOff i dos títols de Copa Catalunya) pot dir el mateix.

 

Primer Equip

 

 

La temporada 88/89, l'Europa va sortir del pou de les categories regionals per tornar a Tercera. Ho va fer de forma brillant, amb una primera volta invicte a casa. L'equip, entrenat per Carles Anglès, comptava a les seves files amb els mítics Ureña, Ventura, Gallardo, Capella, Castillo i companyia. No obstant, ens hem de remuntar a la temporada 70/71, amb Joan Navarro com a tècnic, per trobar la darrera primera volta immaculada a la Tercera Divisió, tal com milita l'Europa avui dia. La plantilla dels Pàmpols, Rovira, Balmàs, Ortega, Marcos i companyia va acabar cinquena un campionat molt dur en que es va quedar a les portes de competir per tornar a Segona A.

 

Parlant d'imbatibilitat al Nou Sardenya (o Sardenya, de 1995 enrere), l'actual rècord figura en mans d'un equip de llegenda, el que va quedar dues vegades campió de Tercera i va pujar a Segona A, tancant aquella primera campanya a la categoria de plata a les portes del retorn a Primera. La ratxa més llarga sense perdre a casa de l'Europa abarca fins a tres temporades (tram final de la 61/62 a tram inicial de la 63/64), amb una temporada sencera (la 62/63) impecable a casa.  Aquell equip, entrenat per Josep Núñez a Tercera i per Joan Z. Velasco i Narcís Falcó a Segona A, va estar un total de 25 partits consecutius a Sardenya sense conèixer la derrota. La ratxa va començar després d'una ensopegada a casa amb la Rapitenca (2-3) posant el comptador a "1" amb un Europa 3 - Reus 0 al tram final de la 61/62 a Tercera. Les jornades invictes a Gràcia van finalitzar amb un empat sense gols a casa contra el Celta de Vigo, ja a Segona A. Posteriorment amb un Europa 0 - Osasuna 1, al següent partit com a local, es va acabar la ratxa.


acidH TEB FederacioAcell