FESTIVALSSON!

L'Europa goleja al seu rival suec a l'estadi

El Nou Sardenya és inexpugnable, també en partits amistosos internacionals. L'Europa, amb tots els jugadors de la primera plantilla, es va imposar ahir per 5-0 al FF Kalmar, format per jugadors del primer equip i molts dels reserves del conjunt de la primera divisió sueca. Ramon Suàrez, Gatell, Iván, Nefta i Valderas van ser els golejadors.

L'equip suec del FF Kalmar, amb jugadors joves del primer equip i un munt dels reserves de la seva lliga, va caure derrotat ahir en el primer amistós internacional dels darrers cinc anys a l'estadi gracienc. Nanne Bergstrand, tècnic del primer equip del Kalmar, tindrà molt difícil decidir quins joves jugadors puja al seu equip en la recent estrenada lliga sueca. L'Europa, sense entregar-se a fons, va golejar sense dificultats el combinat que dirigeix l'entrenador dels reserves Jens Nilsson.

Primera part:  Només un gol i de penal

L'inici del partit (disputat finalment a dues parts de 40 minuts, previ acord dels equips) va evidenciar un equip suec amb ganes d'arribar a la porteria rival. Els joves valors del Kalmar volien desmostrar les seves condicions davant els observadors tècnics de l'equip, que en breu decidiran quins joves passen directament a la primera plantilla com a membres de ple dret.

A partir d'aquesta empenta inicial dels visitants, partit per a l'Europa, que es va començar a aproximar a l'àrea del porter Haggbring. Al minut 13, Xavi va ser objecte d'un clar penal. La pena màxima es va encarregar Ramon Suàrez de transformar-la en l'1-0 que, a la llarga, seria l'única diana de la primera meitat.

Segona part: Festí escapulat al final

Un cara a cara d'Ivan Plana amb el porter suec als quatre minuts de la represa va ser la primera gran ocasió per un Europa que va viure gairebé tota la segona part trepitjant camp contrari. Al minut 60, Nefta va tenir també una ocasió dins l'àrea gran, igual que el capità Delmàs, cinc minuts més tard. El segon gol de la nit, però, va ser el més bonic de tots. Nefta va fer un parell de regats estètics a mig camp abans de deixar la pilota en profunditat per a Delmàs, qui també de forma estètica va marxar d'un parell de rivals, apurant la línia de fons i deixant la pilota franca per a la rematada al segon pal de Gatell.

A partir d'aquest gol, el Kalmar va baixar definitivament els braços i en vuit minuts van arribar tres gols més dels escapulats. Ivan Álvarez, de cap al servei d'una falta, Nefta, després d'una gran jugada de combinació entre Gatell i Simón, i finalment Valderas, fent el cinquè a centrada de Nefta, van acabar signant la maneta d'un partit que passarà a la història dels amistosos internacionals del club.

Amistós: 18/03/10 · Estadi Nou Sardenya

EUROPA: Asier, Xavi Roca, Sergio, Aitor, Diego, Ramon Suàrez, Padilla, Juli, Xavi, Marc Fernández i Ivan Plana... També van jugar: Éric Alcaraz, Pociello, Delmàs, Simón, Nefta, Valderas, Gatell, Cano i Ivan Álvarez.

FF KALMAR: Haggbring, Sjöstedt, Gustavsson, Couradsson, Axelsson I, Drott, Borg, Axelsson II, Hellborg, Avduli i Thuresson... També van jugar: Nilsson, Akthagen, Christensson, Westling, Agebjörn, Hallberg, Roskvist i Sultan.

ÀRBITRE: Ginés Artero

TARGETES: cap

GOLS: 1-0 (Ramon Suàrez -p-, 13'); 2-0 (Gatell, 70'); 3-0 (Ivan Álvarez, 74'); 4-0 (Nefta, 77'); 5-0 (Valderas, 78').