Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA DARRERA JORNADA A TERCERA ES JUGARÀ EN HORARI UNIFICAT

L'Europa-Palamós, a les cinc de la tarda

Primer EquipLa Federació Catalana de Futbol (FCF) ha decidit unificar l'horari de tots els emparellaments de la jornada número 38 del campionat, a disputar el proper diumenge dia 9 de maig. Els deu duels de Tercera Divisió de l'última jornada de lliga es disputaran tots a les cinc de la tarda. L'Europa no s'hi jugarà res, però potser sí el seu rival, el Palamós.

 

L'horari unificat s'aplica per a tots aquells partits amb qualsevol cosa en joc (títol de lliga, classificació pel PlayOff o lluita per evitar el descens, tant directe com indirecte). En aquesta darrera situació es troba a dia d'avui el Palamós, a falta de dues jornades. El degà dels clubs catalans de futbol no baixarà de categoria matemàticament per les tres places assignades de descens, però si que pot veure's afectat pel descens no compensat.

Ara mateix, Terrassa i Gavà són ja equips matemàticament de Tercera, fet que arrossegaria 5 equips de Tercera cap a Primera Catalana. A més a més, o Gramenet o Espanyol B disputaran la promoció de permanència. Cas que sortís malament, hi hauria un tercer descens que afectaria a un sisè equip. Si cap català de Tercera puja -sempre cal contemplar el pitjor cas possible- el 15è classificat baixaria de categoria. Ara mateix és el Cassà, amb 41 punts, només un menys que el Palamós.

Possibilitat de desmarcar-se de l'horari unificat

Tradicionalment, aquells duels que no tenen res en joc, podien sol·licitar desmarcar-se de l'horari unificat per poder jugar en franja habitual de matí si cap dels dos equips es veia afectat per cap classificació final. En el cas de la jornada 38 d'enguany, només en dos duels cap dels equips té res en joc: Llagostera-Olesa i Cornellà-Balaguer. En el primer cas, els d'Oriol Alsina estan a la zona mitja-alta de la lliga, mentre que l'Olesa fa dies que matemàticament ha descendit. En l'altre duel, tant Cornellà com Balaguer estan en la mateixa situació que el Llagostera. No obstant, coincideix que l'horari unificat de les cinc de la tarda ja és l'horari habitual a casa tant de Llagostera com de Cornellà, per la qual cosa s'intueix que, enguany, ningú demanarà cap canvi d'hora i tot el final de lliga es viurà a les 17 hores.

acidH TEB FederacioAcell