Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA TERCERA QUE VE (I)

Part 1: Catalans provinents de Segona B

Primer EquipAmb les promocions d'ascens encara en joc per pujar de Tercera a Segona B, l'Europa ja sap almenys el nom dels tres equips amb qui es veurà les cares de nou a la seva categoria i que han baixat de la categoria de bronze. Espanyol B, Gavà i Terrassa tornaran a jugar a Tercera. El filial blanc-i-blau va consumar els descens a la promoció.

 

Feia mesos que se sabia que Gavà i Terrassa tornarien a Tercera Divisió, fins i tot amb la lliga de Segona B en joc, donada la seva situació classificatòria. No obstant, l'Espanyol B tenia per davant una promoció de permanència davant el Guijuelo per evitar que fossin tres els catalans per baixar a Tercera. Al conjunt espanyolista li ha sortit creu la doble eliminatòria i malauradament sumarà un nou català a Tercera provinent de Segona B.

 

Dels tres equips descendits, el propi Espanyol B és el que fa menys temps que ha militat a la mateixa categoria on ara juga l'Europa. Els blanc-i-blaus van quedar campions de lliga la temporada 08/09, assolint posteriorment l'ascens a la categoria que ara acaba d'abandonar un any després. Per la seva banda, el Gavà, que fa dues temporades havia disputat la fase d'ascens a Segona A, s'ha vist abocat al descens per culpa, en part, de la greu crisi econòmica que també afecta al món de l'esport. La 06/07 va ser la darrera temporada del conjunt blaugrana a Tercera, en ple centenari escapulat.

 

 

Primer Equip
Benja, ara a les files del Barcelona Atlètic, controlant la pilota per l'Europa
en la darrera visita del Gavà al Nou Sardenya la temporada 06/07


 

El tercer dels equips descendits i afectat, aquest sí, d'una forma extremadament greu per la crisi econòmica, és el Terrassa. El conjunt egarenc és un històric recent del futbol català, que fa no gaire militava a Segona A i que enguany ha acabat últim al grup III de la Segona B. El club vermell no militava a Tercera des de la temporada 93/94. En aquella temporada l'equip va quedar segon i va pujar a Segona B. El Terrassa no ha visitat mai en lliga el Nou Sardenya, donat que al 1994 encara estava en construcció l'estadi gracienc. Ara mateix,  a la zona baixa de Tercera, el Cassà necessita un ascens d'un equip a Segona B per salvar-se. El Benavent en necessita dos i el Premià necessita un ple dels tres únics catalans que resten en competició.


acidH TEB FederacioAcell