UN PARTIT DE DEU !!!

L'Europa guanya el seu setè trofeu gracienc

EuropaL'Europa es troba en estat de Gràcia... i mai més ben dit. El conjunt escapulat va tornar a donar un recital davant un equip de Segona B per, novament, sumar un títol a les vitrines. El trofeu de casa nostra es quedarà a Gràcia després d'un gran partit amb deu jugadors contra el Santboià. El Primer Equip va sumar el primer trofeu a l'Àliga.

.

Enormement dolç és el moment pel qual passa el Primer Equip de l'Europa. En una sensacional pretemporada (de moment zero derrotes al caseller), l'equip escapulat ja ha sumat dos títols d'estiu: un Històrics que no havia guanyat mai i un Vila de Gràcia que feia quatre anys que no es quedava a casa. Que la ratxa no s'aturi en aquest fabulós estiu !!!

Primera part:  Penal i expulsió... però en diferents jugades

La frase "penal i expulsió" és un clàssic del futbol. Amb aquests dos termes es pot resumir el primer temps de la setzena edició del Vila de Gràcia, però aquests dos termes no van units. L'encontre va començar amb l'únic xut a porta amb perill autèntic per part dels visitants en tot el partit. Belsun va haver d'estirar-se per enviar a còrner un xut de Blas. A partir d'aquí, partit per l'Europa. La primera resposta, un còrner tancat de Gatell que va picar el travesser i a poc va quedar de convertir-se en gol olímpic.

Al minut 27 de joc, un clar penal a Nefta va ser transformat per Aitor González. Enganyant al porter en la seva estirada, el xut de l'extrem escapulat es va convertir en l'1-0. No obstant, pocs minuts després l'Europa va patir un fort contratemps. Parres va entrar amb força a un rival, però per davant, amb pilota en joc, amb només una cama estirada i ras, tocant gespa i sense anar a fer mal. L'acció, que potser per força desproporcionada era mereixedora de targeta groga, el col·legiat Gallardo Martínez la va voler interpretar com una vermella directa. Sense més incidències es va arribar al descans al Camp de l'Àliga.

Segona part: Gran futbol, amb un home menys

El segon temps es podia intuir com un atac constant del Santboià, buscant l'empat, i un Europa que, amb només deu efectius, bé podia dedicar-se a intentar conservar el marcador... res més lluny de la realitat. L'equip escapulat va fer encara millor segona part que no pas primera, amb certes estones de bany de joc a un o dos tocs i generant, en el recompte global, més accions clares de gol que el conjunt de Segona B.

Si això no fos poc, l'Europa no només va conservar la diferència al marcador, sinó que la va ampliar. Una gran passada a l'espai la va aprofitar Ramon Rovira per, sobre la falsa sortida de Rafa Leva, fer una sensacional vaselina que va suposar el 2-0 i la confirmació dels mèrits europeistes per fer-se amb el seu setè títol del Vila de Gràcia.El "trofeu de l'exili" no podia sortir més rodó.

XVIè Vila de Gràcia · 15/08/10 · Camp de l'Àliga · 500 espectadors

EUROPA: Belsun, Aitor Olmo, Cano, Pociello, Diego, Parres, Nefta, Guzmán, Jordi Sánchez, Gatell i Aitor González... També van jugar: Alberto, Delmàs, Remo, Cebri, Rovira, Valderas i Ivan Álvarez.

SANTBOIÀ: Mitchel, Blas, Revert, José Javier, Pedro, Kevin, Joel, Maik, Aleix, Josué i Masó... També van jugar: Rafa Leva, Cornellà, Heredia, Isaac, Peque, José, Cárdenas i Toni.

ÀRBITRE: Gallardo Martínez

TARGETES: Grogues a Aitor Olmo (Europa) i a Blas i Masó (Santboià). Vermella directa a Parres - minut 33 - (Europa).

GOLS: 1-0 (Aitor González -p-, 27'); 2-0 (Rovira, 59').

INCIDÈNCIES: Primer Vila de Gràcia que es juga lluny del Nou Sardenya (en obres de canvi de gespa). Bona presència de públic en el segon partit de la història que el Primer Equip va jugar a l'Àliga.