Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UN INICI DE LLIGA AMB BOGERIA DE XIFRES I ESTADÍSTIQUES

Repassem els números més destacats

Primer EquipLa lliga de Tercera està boja. Això, a dia d'avui, és gairebé 'vox populi'. Dins l'apretada classificació de l'actual campionat, comencen a aparèixer algunes xifres que parlen per sí mateixes. En aquest article repassem per sobre les més destacades i les que afecten directament al Club Esportiu Europa i a les seves xifres i estadístiques particulars.

 

Ja no hi ha maratonians

 

En l'argot del futbol, un maratonià és aquell jugador que juga tots els minuts de la lliga i durant els 38 partits. De vegades, als campionats, es troben dos o tres jugadors d'aquest tipus comptant tots els equips.  L'Europa ja no en tindrà cap arribats a la jornada deu. L'únic que podia aconseguir aquest registre era Àlex Cano. El central, però, va ser suplent al partit jugat a Vilanova i, per tant, no sumarà el 100% de minuts en lliga. L'Europa, acostumat des de fa dues temporades a les rotacions, destaca també per un altre factor de números: tots els jugadors de la plantilla han disputat almenys uns pocs minuts oficials al campionat (els disponibles, donat que Gallego és baixa mèdica i Àlex Isern es troba a l'estranger d'estudis fins ben entrada la lliga).

 

Un Europa a la inversa

 

L'Europa de la temporada 2009/2010 era pràcticament intractable a casa i molt i molt fluix a fora. Enguany, en aquest primer terç -encara no- de la competició, passa tot el contrari. L'Europa encara no ha guanyat a casa i, en canvi, només ha encaixat una única derrota fora. També a la inversa es produeixen les victòries. Poca diferència de gols, menys a favor però també menys en contra. Les victòries de la passada temporada eren més abultades i, en ocasions, també rebent més gols.

 

Trencant registres dels rivals

 

De forma consecutiva, a domicili, l'Europa ha trencat dos registres. Per començar fa quinze dies va ser el primer equip en marcar un gol al camp de l'Ascó. Aquest passat diumenge l'equip de Pedro Dólera va ser el primer equip que, en 23 jornades amb el Vilafranca com a local (entre Primera Catalana i Tercera), aconseguia derrotar-lo, aturant així el rècord històric de l'equip entrenat per Agustín Pujibert.

 

Tota la lliga en un puny

 

Ens hauriem de remuntar moltes temporades, potser dècades, per trobar una lliga tan competida a l'inici de la mateixa (i això si la trobem). Només sis punts separen el líder de la categoria del classificat en el lloc número 17, el primer que se situa per sobre del descens a Primera Catalana. Entre els llocs 5 i 14 només dos punts hi ha de diferència. Ara mateix la classificació és, visualment, un engany. En només una jornada un equip de PlayOff pot trobar-se proper al descens i un equip proper al descens en ple PlayOff. Sens dubte, una lliga de bojos.

 

 

acidH TEB FederacioAcell