Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

VERMELL TALISMÀ

L'Europa no ha perdut vestit de suplent

Primer EquipEl 31 de juliol del 2010, el Primer Equip de l'Europa va estrenar la nova equipació suplent, de color vermell des de la samarreta fins a les mitges i amb l'escapulari de color blanc. Des de llavors, l'equip ha fet servir aquests colors en dotze partits i no ha caigut mai derrotat ni en partits oficials ni tampoc en amistosos.

 

Quan la nova 'vestimenta' de l'Europa es va donar a conèixer, es va explicar que un dels motius per tornar a lluir aquest color era que, al marge que el club escapulat ja l'havia utilitzat al llarg de la seva història, aquesta tonalitat forma part de records de grans temporades d'èxit on, fora de casa i en cas de coincidir el blanc i el blau amb el conjunt local, s'havia vestit de vermell. 

 

La veritat és que ni dit expressament, després de més de mig any la samarreta de color vermell està portant sort a un Europa que encara no coneix la derrota amb ella al damunt. L'equipació suplent s'ha fet servir en amistosos, Torneig d'Històrics, Copa Catalunya i partits de Lliga com a visitant, amb un balanç de set victòries i cinc empats. Els partits en qüestió són els següents:

 

Primer partit disputat:

 

HORTA 1 - EUROPA 1 (1r amistós de pretemporada, 31 de juliol del 2010)

 

posteriors partits:

 

ESPANYOL B 1 - EUROPA 1 (fase de grups, Torneig d'Històrics)

EUROPA 2 - MASNOU 0 (fase de grups, Torneig d'Històrics)

HORTA 0 - EUROPA 2 (semifinals, Torneig d'Històrics)

SANTFELIUENC 1 - EUROPA 4 (amistós pretemporada)

EQUIPO JA 1 - EUROPA 3 (5a ronda, Copa Catalunya)

AMPOSTA 1 - EUROPA 3 (1a jornada de Lliga)

LLERONA 1 - EUROPA 9 (amistós, 50è aniversari Llerona)

CORNELLÀ 1 - EUROPA 2 (5a jornada de Lliga)

ASCÓ 1 - EUROPA 1 (7a jornada de Lliga)

TERRASSA 1 - EUROPA 1 (17a jornada de Lliga)

 

Últim partit disputat:

 

ESPANYOL B 1 - EUROPA 1 (21a jornada de Lliga)

 

Com a curiositat, cal destacar que l'Europa va estar a tocar de perdre el primer dels partits que va jugar amb aquesta samarreta. Al Feliu i Codina d'Horta, en el primer partit de la pretemporada, un gol de Cebri al minut 90 va evitar començar amb mal peu la trajectòria esportiva de la nova segona equipació. Tots els partits de l'Europa amb canvi d'equipació s'han disputat íntegrament de color vermell menys un. Per la singularitat de la coincidència de colors, el partit a l'Olímpic de Terrassa va obligar l'Europa a combinar el vermell de la samarreta amb els tradicionals pantalons i mitges de color blau de la primera equipació.

 

La ratxa de partits sense perdre d'aquesta samarreta és de dotze i, a nivell de setmanes i mesos, encara trigarà a produïr-se el primer "accident". Matemàticament no podrà tenir lloc fins al 27 de març en el partit que l'Europa jugarà a Masnou i on pressumiblement l'equip haurà de tornar a vestir de vermell. Pel camí, estrany seria haver d'abandonar el blau escapulari en els partits a domicili contra Castelldefels, Manlleu, Reus i Llagostera.

acidH TEB FederacioAcell