Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

HISTÒRIA D'UN PROJECTE

Dólera: inicis, present i horitzó futur

Primer EquipVa prometre estil de joc, compromís i pacificació social només arribar a l'Europa i ho va aconseguir el primer any. Després d'un segon projecte, el tècnic del Primer Equip, Pedro Dólera, ha renovat per dues temporades més. Repassem la seva arribada al club i els moments destacats d'un entrenador que ha tornat l'Europa a la part alta.

 

El dimecres 10 de juny de l'any 2009, la pàgina web oficial del club va anunciar l'arribada de Pedro Dólera al club (llegir article) procedent del Marianao Poblet de Primera Catalana. Dos dies més tard, l'entrenador era presentat en roda de premsa juntament amb el nou tècnic del Juvenil A, Toni Cosano. El de l'actual 'míster' del Primer Equip era el setè projecte que iniciava el club en l'actual segle XXI. En aquell acte (llegir article) Dólera va començar a deixar clar el seu estil afirmant que podia garantir que "quan la gent vegi un partit de l'Europa, a casa o fora, veurà un equip i un cos tècnic que s'haurà deixat tot durant la setmana per a que el partit surti com Déu mana... després la pilota entrarà o no. No hi haurà que digui 'i aquests a què juguen?' o 'per què no posen la cama?' o 'per què caminen?".

 

Primer Equip
Presentació de Dólera com a tècnic de l'Europa el 12 de juny del 2009

 

 

En la seva primera temporada, Dólera va deixar l'equip vuitè amb 54 punts. Va ser el millor registre del segle, sumant a aquestes xifres una volta sencera sense perdre a casa (fet que no tenia lloc des de la temporada 70/71). El periodista de L'Independent de Gràcia i responsable d'esports, Èric Lluent, va batejar les formes del nou entrenador escapulat com el 'Mètode Dólera'. La vigília de la diada de Sant Jordi de l'any 2010 es va fer la roda de premsa de renovació de l'entrenador i el cos tècnic per una temporada més, la present que acaba de finalitzar (llegir article).

 

Primer Equip
El 'bateig' periodístic de Dólera a L'Independent del 30 d'octubre del 2009

 

L'actual campanya ha servit per veure una millora dels números d'un Europa que ha il·lusionat l'afició durant molts mesos amb l'opció de jugar el play-off d'ascens. Finalment l'equip ha ocupat el setè lloc de la taula amb 58 punts, millorant posició i números de la temporada anterior i convertint-se, aquest, en el millor registre del segle. Durant la temporada, l'Europa es va mantenir invicte durant 13 jornades, la tercera millor ratxa en 104 anys d'història.

 

En l'horitzó del tècnic hi ha pel camí dos anys de projecte per consolidar el 'mètode' i intentar escalar posicions un any més i mantenir viu el somni (mai obligació ara per ara) de colar-se entre els quatre primers. En la darrera temporada l'equip ha madurat el seu estil de joc i s'ha tornat altament competitiu fora de casa. Els gols rebuts en contraatacs i algunes ensopegades a casa contra equips teòricament assequibles formaran part dels aspectes a millorar per un projecte que, en global, presenta registres històrics.

 

Primer Equip
Portada de L'Escapvlat número 4 (maig 2010) anunciant la renovació

 

Article La seva presentació
Article Neix el "mètode Dólera"
Article
El millor equip en 9 anys
Article La primera renovació
Article Millor tècnic de Tercera

acidH TEB FederacioAcell