TRIOMF, ESTRENES, FI D'ESTIU, RETROBAMENTS I CHEERLEADERS

La pretemporada arriba a la seva fi

EuropaEls partits de caràcter amistós van arribar ahir a la seva fi amb un nou triomf escapulat en una tarda especial on el conjunt gracienc va estrenar la tercera equipació de color taronja mango, es va retrobar amb el seu anterior tècnic i va veure cheerleaders d'animació, un concepte arrelat al bàsquet però molt poc habitual al futbol català i estatal.

.

La paraula especial defineix perfectament el partit disputat ahir per l'Europa per tancar la seva particular pretemporada d'estiu. Especial pel retrobament de l'expedició gracienca amb el seu anterior entrenador, un José Ángel Valero que va deixar, sobretot, una forta marca personal dins l'entitat -al marge de resultats i rendiment del l'equip-, fidel al concepte d'home de club. Un treballador i millor persona que és encara avui estimat i apreciat per la gent de l'entorn europeista que segueix al club i ahir va tenir ocasió de saludar-lo. L'encontre també va ser especial per l'estrena de la nova tercera equipació del club, de color taronja mango i amb escapulari blanc -més obert de l'habitual-, dissenyada per la casa Elements. El tercer concepte especial, les cheerleaders del conjunt local que van realitzar bones coreografies abans del partit i al descans del mateix. Un cas gairebé únic al nostre futbol.

Primera part: Domini que no va obtenir fruit fins al final

Era previsible un clar domini de l'Europa durant l'encontre donats dos aspectes: l'àmplia diferència de categoria i el rodatge acumulat dels dos equips, amb més setmanes a les cames gracienques. Aquest domini va ser real, de principi a fi sense excepcions, però li va costar traslladar-se a l'electrònic de Vilanova del Vallès.

Segalés va provar el primer intent al minut set, rematant de cap fora després d'una centrada de Javi Lara. El mateix Segalés, passat el quart d'hora, va enviar la pilota per sobre el travesser en un remat a boca de canó. Valderas va ser el següent a provar-ho, amb un remat al pal passada la mitja hora. El premi va arribar dos minuts més tard d'aquesta acció, amb un gol de Segalés a la mitja volta dins l'àrea. Cinc abans del descans, segon per l'Europa, una mitja voleia de Javi Lara aprofitant el refús d'un xut previ de Segalés.

Segona part: L'Europa i el seus 'amics' els pals

Durant la present pretemporada, moltes vegades s'ha trobat l'equip europeista amb la fusta de la porteria rival i a Vilanova no podia ser menys. Als tres minuts de la represa, Nils, amb un xut potentíssim, va treure-li la pols al pal esquerre de la porteria local. A un minut del quart d'hora, Delmàs va fer el provisional 0-3 amb un remat clar després d'una bonica triangulació col·lectiva de la part ofensiva de l'equip.

Al minut 75, un error defensiu va permetre Samsó fer el gol de l'honor local en un clar cara a cara del davanter groc-i-negre davant Eloi. Tres minuts més tard, Nils va tornar a topar amb la fusta, en aquest cas el travesser. A no res d'acabar-se el partit, Alberto, de cap a la sortida d'un córner, va fer el quart i definitiu gol d'un Europa que dissabte vinent ja disputarà el primer partit de lliga a Amposta.

Amistós Pretemporada · Mpal. Vilanova del Vallès (21/08/11) · 200 espectadors

VILANOVA VALLÈS: Sabater, Samsó, Adrián, Aitor, Gerard, Adrià Peña, Daha, Pedro, Martí, Albert i Cristian... també van jugar: Guillem, Aldo, Aleix, Oliver, Pau, Xavi, Marc, David, Carlos i Ricard.

EUROPA: Rafa Leva, Aitor Olmo, Alberto, Cano, Pociello, Valderas, Javi Lara, Ivan Álvarez, Rovira, Segalés i Peque... també van jugar: Eloi, Delmàs, Guzman, Aitor Torres, Parres, David, Èric Blasco, Gatell, Ruben Salvador i Nils.

ÀRBITRE: Ricard Vidal

TARGETES: Groga a Parres (Europa)

GOLS: 0-1(Segalés, 38'); 0-2 (Javi Lara, 40'); 0-3 (Delmàs, 59'); 1-3 (Samsó, 75'); 1-4 (Alberto, 88').

INCIDÈNCIES: Darrer partit de la pretemporada corresponent al trofeu de Festa Major del conjunt local.

Onze de l'Europa

Onze del Vilanova del Vallès

Pociello, fent un control de pilota acrobàtic

José Ángel Valero, entrenador de l'Europa fins al 2009, es va retrobar amb el seu anterior equip per primera vegada com a tècnic rival