EL TROFEU VILA DE GRÀCIA S'ESMUNY DES DEL PUNT DE PENAL

L'Espanyol B, campió de la XVIIIa edició

EuropaEl que va ser sens dubte el millor partit de l'Europa durant la present pretemporada no va servir per deixar el Vila de Gràcia a casa. Malgrat haver merescut més premi que l'Espanyol B, els escapulats no van poder foradar la porteria rival. La loteria dels penals, finalment decisiva. L'equip blanc-i-blau suma així el seu segon títol en la seva tercera participació.

.

No va començar amb bon peu l'Europa el partit. Als dos minuts de joc, Ivan Álvarez va haver de deixar a Mañosa el seu lloc dins del terreny de joc per un fort cop. En un primer moment semblava indicar que el jugador tindria només la conseqüència d'un fort contacte. Ara, però, tocarà observar si s'ha produït una possible lesió al turmell. Per fer passar ràpid aquest mal regust, l'Europa va gaudir al minut cinc de la seva més clara ocasió de gol en tot el partit, quan Guzman va passar a l'espai per deixar tot sol Cebri davant el porter Édgar. Aquest, treient una mà providencial sobre el xut creuat del punta gracienc, va guanyar la partida.

Un xut de Diego al minut 26, obrint-se angle a la frontal i fàcil d'aturar per Édgar i xut llunyà de Guzman al minut 39 van ser les següents accions de perill. Sobre l'àrea de Rafa Leva, zero ensurts. L'Europa va realitzar una molt bona primera meitat, segur al darrere i voluntariós en atac. El premi del gol no va arribar però l'equip va deixar sobre la gespa les millors sensacions del que portem d'estiu. La darrera del primer temps al minut 41, en una centrada de Delmàs que es va anar tancant fins picar dalt del travesser i marxar fora.

Als deu minuts de la represa, la més clara ocasió del segon temps per l'equip dirigit per Pedro Dólera. Una passada en paral·lel cap a l'interior de l'àrea va estar a punt de ser rematada per Guzman a boca de canó. Un defensa rival va refusar la direcció de la pilota en el darrer instant, quan el públic ja s'havia mig aixecat de la cadira.

Als minuts finals, l'Europa va ser dominador de la pilota. L'Espanyol B, que durant tot el partit va crear perill en velocitat i a la contra, però sense posar a prova de forma real a Rafa Leva, només va donar un parell de petits ensurts en pilotes bombejades a l'àrea. L'equip blanc-i-blau, sense disputar tampoc un mal partit, va ser menys mereixedor d'un resultat que va forçar la loteria dels penals. Des dels onze metres, ple d'encerts dels espanyolistes i l'Europa, enviant la pilota al pal en el quart xut, va veure com no podia aixecar el Vila de Gràcia en la seva edició 2012.

XVIIIè Trofeu Vila de Gràcia · Nou Sardenya · (15/08/12) · 500 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Ivan Álvarez, Camacho, Guzman, Cebri, Delmàs i Diego... També van jugar: Rovira, Eloi, Gatell, Mañosa, Epitié, Javi Lara i Alberto.

ESPANYOL B: Édgar, Lobato, Ferran, Ivan Sales, Seguín, Elton, Cubillas, Moya, Fran Miranda, Merchan i Aitor... També van jugar: German, Nacho Heras, Joan, Clerc, Morant, Jafar, Jorge, Mario Ortiz, Pino, Paul Quaye, Pablo, De Amo, Arthur i Maxi.

ÀRBITRE: Pau Garcia Fuster

TARGETES: Grogues a Guzman (Europa) i a Fran Miranda, Paul Quaye i De Amo (Espanyol B).

GOLS: cap.

TANDA DE PENALS: Clerc -gol- (0-1); Javi Lara -gol- (1-1); Morant -gol- (1-2); Epitié -gol- (2-2); Jorge -gol- (2-3); Rovira -gol- (3-3); Joan -gol- (3-4); Gatell -al travesser- (3-4); Nacho Heras -gol- (3-5).

INCIDÈNCIES: Tercera participació i segon títol de l'Espanyol B al Vila de Gràcia. Al descans de l'encontre, el president escapulat, Guillaume de Bode, va entregar al president de l'Espanyol, Ramon Condal, una placa d'agraïment per la participació del conjunt blanc-i-blau.