CANO VA TRANSFORMAR EL GOL 600 DELS GRACIENCS A L'ESTADI

Xifra en partits de lliga i PlayOff des del 95

Primer Equip

L'empat del Primer Equip de l'Europa a casa contra la Gramenet va deixar una dada pel record. La primera diana de l'encontre, obra del central Àlex Cano, va suposar el gol número 600 de l'Europa en partit de lliga o PlayOff en la història del Nou Sardenya des de 1995. En aquest article repassem les dades més curioses dels gols marcats a Gràcia.

Lele, en la segona jornada de la temporada 1995/1996, amb el Nou Sardenya recent estrenat, va fer l'1-0 d'un partit que va finalitzar 3-1 contra el Rubí. Al minut 47 de partit es va convertir en el primer golejador oficial de la història del nou estadi. Va ser un 10 de setembre de 1995. Des de llavors, en blocs de 50 gols i completant xifres rodones, dotze jugadors han anat completant la llista fins arribar al gol 600 de cano (veure quadre inferior).

Les dades més curioses

Aquesta xifra de 600 gols ha estat assolida en un 278 partits del total de 339 que s'han disputat. Els partits on l'Europa ha aconseguit marcar gol a casa, han donat com a resultat un balanç de 176 victòries, 61 empats i 41 derrotes. Dels 600 gols totals, 261 s'han marcat a la primera part del partit i 339 a la represa (31 d'ells en temps afegit). 46 han estat des del punt de penal i 6 en pròpia porta transformats involuntàriament pels rivals.

Les 600 dianes es reparteixen entre un total de 127 jugadors diferents. Els que més gols han fet al Nou Sardenya en els seus 17 anys d'història són: Diego Pérez (33), Raúl Verdú (32), Lluís Antúnez (26) i l'actual capità de la plantilla, Àlex Delmàs (23).

Taula de xifres rodones, des del primer golejador (1995) fins al gol 600 de Cano (2012)

Cano salta d'alegria després de fer el gol 600 al Nou Sardenya

Xavi García, a l'esquerra, celebra el gol 500 contra la Pobla de Mafumet (temporada 08/09)

Temporada 04/05, a Primera Catalana. En un dia de diluvi, Romario marca el gol 350