Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

MIG SEGLE A TERCERA

L'Europa lidera l'estadística catalana

La temporada 13/14 serà la cinquantena del Club Esportiu Europa a la Tercera Divisió. L'equip escapulat celebrarà mig segle de vida com el club català que més temporades ha militat en aquesta categoria, de la qual ja era destacat protagonista per sobre del seu 'perseguidor', el Reus. Mig segle de vida lluitant esportivament entre els dos darrers esglaons (segons la dècada) del futbol estatal.

 

La xifra que assolirà el curs vinent l'Europa és literal. És a dir, complirà 50 anys defensant la categoria que rep per nom "Tercera Divisió", si bé aquesta denominació té una petita trampa històrica, donat que de l'any 1977 cap enrere, la Tercera Divisió era fidel al que la seva paraula indica: el tercer esglaó del futbol estatal després de Primera i Segona. Amb la creació de la Segona B, la Tercera Divisió -com la coneixem ara- va passar a ser el quart esglaó. És a dir, aquests 50 anys de l'Europa no són tots ells al quart nivell, sinó que barregen tercer i quart esglaó del futbol estatal segons la dècada. 

 

Si aquesta separació es pogués equiparar a anomenar la Tercera com l'actual Segona B del 1977 cap enrere, l'Europa acumulat 18 "terceres divisions" de nivell Segona B i 32 "terceres divisions" de quart nivell estatal en ordre. A continuació us oferim, fins la temporada 2012/2013 recent finalitzada, la militància (per categories) de l'Europa al llarg de la seva història, ordenada per nivells de divisions i les seves denominacions oficials segons l'època.

Primer Equip

Aquestes classificacions es divideixen en els diferents nivells des de la creació dels campionats regulars de lliga a nivell de tot l'estat (any 1928). Anteriorment, l'Europa havia participat del Campionat de Catalunya, on hi havia militat al màxim nivell durant la dècada dels anys 20 -la més exitosa, on es va aconseguir l'única lliga absoluta del club al màxim nivell- però que geogràficament delimitava la competició només a Catalunya.


acidH TEB FederacioAcell