Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

HISTÒRIES DELS VILA DE GRÀCIA

Divuit edicions del nostre trofeu

Un ja llunyà 15 d'agost de l'any 1995 l'Europa va fer coincidir l'estrena del seu nou estadi amb la disputa de la primera edició del trofeu Vila de Gràcia, un clàssic ja de l'estiu del futbol més modest a Catalunya. En aquest article repassem dades, estadístiques, rivals i històries particulars d'un cita que serveix per presentar el Primer Equip de l'Europa en el seu primer partit a casa de cada pretemporada.

 

La primera edició va tenir el Lleida, equip de Segona A i recentment de Primera Divisió, com a convidat, i va acabar amb un 0-1 favorable als de la Terra Ferma. Aquell partit va ser l'únic Vila de Gràcia que va tenir emissió en directe per TV, al Canal 33, que va cobrir també en directe tota la cerimònia d'inauguració de l'estadi gracienc.

 

En les divui edicions disputades fins ara, l'Europa és, com no, l'equip que més trofeus té al seu palmàres, amb un total de set (1996, 2000, 2002, 2003, 2004, 2005 i 2010). El primer títol va caure el segon any d'història i el darrer, fa tres estius. Pel mig, la millor ratxa de trofeus consecutius entre 2002 i 2005. Amb dos títols, Espanyol B i Gramenet són els rivals que més 'Vila de Gràcia' han obtingut. En total, en aquest trofeu l'Europa ha guanyat 7 vegades, ha perdut 11, ha transformat 26 gols a favor i n'ha encaixat 24.

 

Un contundent 5-0 al Premià l'any 2000 és la golejada a favor més àmplia de la història del trofeu. En contra, tres vegades s'ha signat un 1-3, contra l'Espanyol B (2001), el Girona (2006) i el Barcelona B (2007). Només un equip, el Zaragoza B (any 1999), ha vingut de fora de Catalunya a disputar el trofeu. Des dels seus incis, el Vila de Gràcia ha tingut sempre una forma diferent de trofeu fins que l'any 2010, a iniciativa del cap de premsa del club, Àngel Garreta, es va parlar amb l'Ajuntament de Gràcia per tal d'unificar el trofeu en una forma simbòlica gracienca. Des de llavors s'entrega cada any una reproducció petita i molt humil (és un dels trofeus de menor tamany en centímetres del futbol català) del campanar de la Plaça de la Vila.

Primer Equip
El primer trofeu Vila de Gràcia de la història (1995)

Primer Equip
El primer trofeu de l'actual format del Vila de Gràcia (2010)


acidH TEB FederacioAcell