L'EUROPA TUTEJA EL BADALONA... FINS I TOT AMB JUVENILS!

El millor partit fins ara de la pretemporada

Europa - BadalonaEl Badalona, un dels favorits, per plantilla, per pujar a Segona A, va trobar-se ahir un Europa consistent sobre el terreny de joc. Albert Martínez va obrir el marcador i David Prats, pels visitants, va empatar un duel marcat pel gran nivell oferit al final, amb l'equip ple de joves jugadors. Els graciencs van mantenir el tipus al final amb tres jugadors recent pujats del Juvenil A aquesta temporada i quatre juvenils actuals sobre el terreny de joc. Les sensacions del partit van ser altament positives.

Un onze tipus de l'Europa (no direm onze titular, però s'hi acosta), va guanyar per 1-0 de forma parcial al descans el seu duel contra el Badalona. Al segon temps, el reguitzell habitual de canvis a la pretemporada va configurar un equip ple de joves (Adri, Àlex, Víctor, Jonathan, Golobart, Josu, David, Carlos, Blas...) que bé podria ser un equip sots'21 i que en tot moment va plantar cara a un Badalona que va deixar detalls de les qualitats que guarda a les botes però que no va trobar la manera de desequilibrar el posicionament gracienc al camp que, no obstant, no va ser en cap moment especulador. Bona feina de l'equip "de gala" i també dels joves de l'equip i el Juvenil A.

La primera mitja hora va ser descarada per part dels homes de José Ángel Valero. Passat el quart d'hora de partit, Delmàs va posar a prova al porter Ruben, fent-lo volar fins l'escaire per enviar a còrner una canonada del migcampista gracienc. Cinc minuts més tard, el propi Ruben veia com el capità Fernando enviava una pilota al seu travesser, com a preludi del gol. La diana local va arribar a dos minuts per a la mitja hora, amb un gol de qualitat d'Albert Martínez. El davanter de l'Europa va ser objecte de clar penal dins l'àrea. En plena caiguda (i mentre tothom mirava si el col·legiat l'assenyalaria o no), Albert, des del terra, va enganxar una mitja tissora i va clavar la pilota al pal llarg del porter visitant.

Fins al final del primer temps, control del joc per part de l'Europa davant un Badalona que va posar sobre el verd del Nou Sardenya una major qualitat tècnica, però que no va servir per foradar la porteria de Carulla, tot i tenir algunes opcions amb pilotes a l'olla. Només començar el segon temps, el conjunt ahir de groc va empatar el partit. David Prats va ser el més murri de tots per aprofitar el refús d'un xut al pal per portar les taules a l'electrònic de l'estadi. A partir d'aquí, i veient que l'equip que va sortir a l'onze inicial havia fet perfectament la feina, van arribar els canvis. Progressivament l'equip va anar donant pas a joves jugadors tant del Primer Equip com del Juvenil A, fins deixar sobre el terreny de joc a Adri sota pals, una defensa formada per Àlex, Golobart, Jonathan i Víctor, un mig del camp amb Carlos, Nefta, Albert Sánchez i Blas i una davantera amb Josu i David. Tots, menys un, formats a casa.

Els joves jugadors graciencs van veure com, per lògica, el Badalona tenia més la pilota i portava la dinàmica d'atac. Tot i això, l'equip va mostrar molta solidesa i una contundència i picaresca més pròpia de jugadors amb més edat. Un reguitzell de sensacions positives que van culminar amb el primer partit al Primer Equip dels juvenils Carlos i Blas. Dos més que se sumen a la llista de debutants a la primera plantilla de la mà de José Ángel Valero. El partit d'ahir és, sens dubte, d'aquells en que l'europeisme marxa ben orgullós. Que duri!