Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA CALCULADORA DEL TÍTOL

Totes les combinacions possibles

S'acaba la lliga i per segona setmana seguida es viurà un partit calculadora en mà. En aquesta ocasió, per decidir quin dels tres equips aspirants guanya el títol. La situació de l'Europa és, paradoxalment, similar a la de la temporada passada. Aquí us oferim totes les possibilitats dels implicats.

Casualment, un any després, l’Europa es troba en la mateixa situació que en la jornada 37 de la temporada passada: tercer i a l’espera de dues ensopegades rivals i un triomf propi per poder aspirar remotament al títol de lliga del grup V de Tercera Divisió. Enguany les opcions són, dins el poc marge, un xic més positives que l’any passat (no cal que els rivals perdin estrictament, sinó que serveix amb què empatin si l’Europa fa la feina al seu estadi). De 27 combinacions possibles de resultats en els partits Castelldefels-Cornellà, Montañesa-Vilassar de Mar i Europa-Masnou, només quatre combinacions, que poden ser cinc remotament amb triple empat a punts, donarien el títol a l’Europa.

Les quatre passen per guanyar el partit i la cinquena i menys probable, per empatar, que els dos rivals perdin i que la Montañesa, a més, ho faci per més de tres gols. En canvi, altres cinc combinacions deixarien l’Europa en el segon lloc de la taula, assegurant-se la tornada a casa en la primera ronda de play-off. Com a punt de partida, les matemàtiques ofereixen una probabilitat altíssima de deixar les coses com estan almenys pel que fa a l’Europa, és a dir, el tercer lloc. Sigui com sigui, d’aquesta manera s’entraria al play-off per posicions:

*Primer:duel de campions a una ronda amb sorteig de camp. Si es perd, repesca.
*Segon:camí d’ascens a tres rondes. La primera, contra un quart amb tornada a casa.
*Tercer:camí d’ascens a tres rondes. La primera, contra un tercer amb sorteig de camp.

CalTitol 1

 ... i en cas de triple empat a 70 punts?

Una de les 27 combinacions possibles un cop finalitzada la lliga deixa els tres equips aspirants amb triple empat a 70 punts. Què cal fer en aquesta situació per desempatar? Quan l’empat a punts és entre més de dos equips, no es miren els resultats de primera i segona volta entre ells, sinó que es fa com una ‘lligueta fictícia’. A cada duel Europa-Montañesa, Montañesa-Europa, Europa-Cornellà, Cornellà-Europa, etc. se sumen punts com en una lliga: 3 per triomf, 1 per empat i 0 per derrota. Qui lidera la taula d’aquesta lligueta queda en primer lloc. El curiós del cas és que aquesta lligueta també dóna empat entre Europa, Cornellà i Montañesa. Llavors cal mirar l’average de gols de la lligueta... que està també empatat!. El factor clau que desencalla la situació és quin equip té millor average a favor en el general de la lliga, que ara és favorable a la Montañesa per 3 gols. L’Europa només podria quedar campió del triple empat si els de Nou Barris perden per més de tres gols a casa.

El sorteig, dilluns dia 12 a la tarda a Madrid

Com és habitual, l’endemà de tancar totes les lligues, la Ciudad Deportiva de Las Rozas realitzarà, al voltant de les cinc de la tarda, el sorteig de play-off tant de Segona B a Segona A com de Tercera a Segona B on l’Europa, en la posició que sigui, estarà present per segon any consecutiu al bombo.

>> Taula creada per Cristian Garcia ( @somdelhospi )

acidH TEB FederacioAcell