DERROTA INEXPLICABLE DAVANT EL VILANOVA DEL VALLÈS

La única nota positiva, el debut de Banal

Vilanova V. - EuropaBorrós, com a la fotografia. L'Europa es va mostrar desconegut en el partit disputat ahir a Vilanova del Vallès i es va veure superat per un equip, el local, que es va prendre el partit com si fos un dimecres de champions. Els escapulats, apàtics, no van reaccionar en cap moment. És evident que la intensitat d'aquests partits no és la mateixa amb la que un jugador es pren un partit de lliga, però la diferència de categoria hauria d'haver estat més que suficient per guanyar ni que fos per un gol de diferència.

Dia entre setmana, horari nocturn, poca motivació de jugar contra el rival que hi havia davant, falta de tensió donat que no hi ha cap punt en joc, cansament acumulat de l'intens partit de lliga de diumenge... es podrien buscar moltes argumentacions per explicar el perquè de la derrota d'ahir de l'Europa. Si bé alguna d'aquestes coses pot tenir una part de veritat, qualsevol d'aquests factors no és, per sí mateix, excusa pel resultat i el joc de l'equip. Sort que a la lliga la tensió i mentalització és ben diferent.

És de sobres sabut que quan un equip juga contra un rival de divisions inferiors, no hi ha res a guanyar i sí molt a perdre. És per això que en tots aquests partits amistosos contra equips de Preferent o Regional, hi havia el risc de patir algun dia un ensurt, i aquest va arribar ahir. En aquest tipus d'encontres guanyar per un gol o guanyar per vuit de diferència és potser el de menys mentre es doni una certa imatge. Se'n treu de bo que aquest tipus de partits al cos tècnic li serveixin per fer proves tàctiques i donar minuts als menys habituals o jugadors recuperats de la seva lesió, com va ser ahir el cas. Banal (foto inferior) va disputar els seus primers minuts amb la samarreta escapulada, i Pep Arau, ja recuperat del nas, va tornar a disputar minuts de preparació. Tots dos van protagonitzar l'únic factor positiu de la nit.

Els locals, que per a fer encara més extranya la nit van jugar amb samarreta de cotó i sense dorsals, es van avançar ben d'hora al marcador. Una combinació a la línia de mitjos del camp de l'Europa va permetre a Timy, protagonista de la nit, fer l'1-0 al minut 10. El que semblava una sorpresa inicial i que quedaria en un gol anecdòtic es va convertir en la tònica de tot el partit. L'Europa només va crear perill al primer temps en dos xuts, un d'Óscar al minut 13, fàcil pel porter, i un de David al minut 41, que va picar al pal i on el refús posterior va ser enviat als núvols per Xavi..

Amb victòria parcial i sorprenent al primer temps, el Vilanova va 'matar' en la primera acció de la segona part. Novament Timy, en un greu error defensiu de l'Europa, tant al mig del camp com a la defensa, es va poder plantar tot sol davant la porteria europeista amb més de 25 metres per ell solet. El jugador no va perdonar i va fer el 2-0 davant el deliri de la banqueta local. L'Europa va semblar despertar només als darrers deu minuts. La millor opció, un xut de Xavi des de la frontal que l'exporter escapulat Cesc va salvar del gol amb un espectacular vol a l'escaire. En definitiva, partit per oblidar i ara a pensar en la lliga.