Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

GOLOBART, EL SEGON DEBUTANT MÉS JOVE AMB L'EUROPA

Passa a la història entre Alcázar i Ramallets

GolobartLa data del 30 de novembre de 2008 serà un dia que passarà a la història dels 101 anys de l'entitat escapulada. Diumenge passat Roman Golobart es va convertir en el segon jugador més jove de tots els temps en portar la samarreta escapulada en partit de lliga del Primer Equip gracienc. Només un gran mite com Antonio Alcázar supera a Golobart al 'ranking' dels més joves debutants.

Amb només 16 anys, 8 mesos i 9 dies, Roman Golobart  (nascut el 21 de maig de 1992) va debutar diumenge amb el Primer Equip de l'Europa en partit de competició de lliga a nivell estatal si bé ja ho va fer al mes de juny en un amistós contra el primer equip de l'Espanyol en la cloenda del Centenari. Per poc temps, Golobart no ocupa el primer lloc de la llista. Segons expliquen els arxius disponibles de tota la història documentada del club, Antonio Alcázar, un dels mites més grans de l'europeisme, potser el que més després de Manel Cros, va fer-ho amb 16 anys 6 mesos i 10 dies, neixent un 10 de maig de 1902 i debutant un 20 de novembre de 1918. Per darrere de 'Golo' figura un altre mite no només de l'Europa sinó del futbol mundial: Antoni Ramallets (nascut el 4 de juny de 1924), que va debutar amb l'Europa el 8 de novembre de 1942.

Golobart

A la imatge superior, Antonio Alcázar (esquerra), Golobart  i Ramallets. A les imatges inferiors, corresponent al passat diumenge a Blanes, Golobart en fase d'escalfament, a un onze inicial que passarà a la història i disputant una pilota en ple partit saltant per sobre el rival amb força i contundència.

Golobart

Golobart

Golobart

  documentació històrica: Xavier Vidal


Video Debut: Opina Valero
Article Internacional amb Espanya
Article El seu partit més important

 


acidH TEB FederacioAcell