Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

MACANÁS PENJA LES BOTES

El jugador va fer oficial ahir la seva retirada

MacanásJoaquín Macanás Arce, central del Primer Equip del CE Europa, va posar ahir punt i final a la seva llarga trajectòria com a futbolista. Donada la incompatibilitat de la seva feina amb la pràctica del futbol, motivada per un augment de responsabilitats i uns horaris més ajustats, el veterà defensa escapulat va decidir penjar les botes després de 18 anys de recorregut professional.

El jugador va comunicar la seva decisió al president del club, Guillaume de Bode, i al cos tècnic aquest mateix cap de setmana (on el central no va jugar donat que estava sancionat). Ahir dimarts al vespre, instants abans de l’amistós entre l’Europa i l’equip holandès del VV de Weide- conjunt que es troba d’stage d’hivern a Barcelona- Macanás va comunicar la decisió a la resta dels seus companys al vestuari. Nascut el 24 de juny de 1972, Macanás es va formar a les categories inferiors del Gavà per, posteriorment, jugar com a juvenil a la Blanca Subur de Sitges i un darrer any de base a la Joventut Bisbalenca. Amb 19 anys es va incorporar a l’Espanyol B, on hi va militar 5 temporades. Des del conjunt blanc-i-blau, el fins ara defensa escapulat va donar el salt al futbol professional, on hi va jugar més de 200 partits durant set temporades, repartides amb una al Deportivo Alavés i set a Madrid dins les files del Leganés.

En el seu retorn a Catalunya, en “Maca”, sobrenom pel qual es refereixen els seus companys dins dels terrenys de joc, va incorporar-se a la disciplina del Badalona, on hi va militar les darreres quatre temporades abans de canviar l’escapulari blanc badaloní pel blau gracienc. Amb l’Europa, Joaquín Macanás va ser escollit aquest estiu com un dels tres capitans tot i ser un jugador de nova incorporació. Amb l’equip de Gràcia ha disputat un total de 16 partits de la present lliga, sortint com a titular en tots ells, veient un total de quatre targetes grogues i fins i tot transformant un gol, l’aconseguit a la onzena jornada al camp del Mataró i que significava el 0-1 d’un partit que finalitzar 0-2 favorable a l’Europa.

El seu darrer partit en actiu va ser el passat diumenge dia 11 de gener, a l’estadi Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú, on el conjunt escapulat va caure derrotat per 2-0 i on l’alt defensa escapulat va veure la targeta vermella al minut 80, els seus darrers 80 minuts en actiu. D’aquesta manera Joaquín Macanás posa punt i final, amb 37 anys, a una llarga carrera professional i a una exemplar trajectòria com a esportista i persona. En declaracions a la web oficial del club, Macanás ha afirmat que "veient que hi havia entrenaments als quals costava arribar a l'hora i veient també l'augment de responsabilitats a la feina que causaven aquesta incompatibilitat, he decidit anunciar la meva retirada". Pel ja excentral escapulat aquesta decisió "és el millor pel mi i pel club, amb el que sempre he tingut una relació molt  directa i sincera i amb el que vull quedar amb les portes obertes".

Precisament en aquest sentit Macanás no descarta en un futur proper "seguir vinculat a aquesta entitat, la qual és històricament molt important, ja sigui a nivell d'incorporació a un staff tècnic o qualsevol altra estament". Des dels mitjans oficials del CE Europa volem donar les gràcies a 'Maca' per la seva professionalitat i sobretot pel seu tracte en aquests mesos que ha defensat la samarreta del nostre club.


IMATGES D'UNA VIDA FUTBOLÍSTICA

Macanás
El dia de la seva presentació com a nou reforç de l'Europa,
el 26 de juny de 2008, dos dies després del seu aniversari.

Macanás
Un jovenet Macanás en una fotografia a Butarque, estadi del
Leganés, on va defensar la samarreta madrilenya durant 6 anys.
 
Macanás
Un dels seus partits importants en una eliminatòria de Copa
amb el Badalona davant el FC Barcelona capitanejat per Puyol.
 
Macanás
Història i futur. Una acció de Macanás a la lliga al costat del segon
jugador més jove de la plantilla, Llobet, contra el Premià a casa.

acidH TEB FederacioAcell