Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ADRIÀ BUETAS, TRIAT EL QUART MILLOR JOVE PORTER D'ESPANYA

El porter gracienc, a tocar del salt a Primera

Adri

La prestigiosa web "soloporteros.com" va organitzar un concurs estatal per trobar al millor jove porter d'Espanya. El premi, fitxar pel Málaga CF a la Primera Divisió com a un dels tres porters de la plantilla. Adrià Buetas, porter del Primer Equip escapulat, va finalitzar el 'casting' en quarta posició a la fase final d'aquesta prova celebrada a Madrid amb 18 porters escollits.

Francisco Javier Sánchez-Broto, exporter professional que va jugar, entre d'altres, a Zaragoza, Celtic de Glasgow i Villarreal, fa anys que té en marxa un portal de referència pels porters, "soloporteros.com", on es pot trobar des d'objectes i elements d'entrenament per a porters, passant per manuals, reglaments, consells i participacions esportives com la que va fer decidir-se a Adrià Buetas a participar. En conveni amb el Málaga Club de Fútbol, el casting "En busca del portero del futuro" era una prova estatal que acabaria donant una plaça de porter a Primera Divisió al seu guanyador.

Les proves, amb diversos exercicis tècnics i de reacció, van tenir lloc a diferents seus: Madrid, Barcelona, Zaragoza, A Coruña, València i Málaga. Centenars de porters joves i federats de totes les categories, des de Segona A fins a Tercera o Territorial van participar a les fases eliminatòries de cada ciutat. D'entre tots ells, 18 van ser escollits entre les seus per anar a Madrid a la fase final. Allà hi va anar Adrià Buetas. "La veritat és que jo desconeixia que se celebrava aquest event", admet el porter escapulat. "Una amiga em va animar a participar i vaig veure que les dates de les proves a Barcelona no coincidien amb cap compromís ni entrenaments de l'Europa. Vaig anar amb la intenció de passar un dia entretingut amb un entrenament específic de porters".

Un cop allà, el porter de l'Europa va anar passant rondes. "Vaig passar la primera fase, la segona... i em vaig trobar que anava superant etapes. Finalment em vaig plantar a la final, on tres porters de Barcelona vam acompanyar a 15 més de tota Espanya cap a la fase final a Madrid", explica el jugador. A la final de la fase de Barcelona, l'exporter del Barça, Roberto 'Tito' Bonano -imatge inferior- va ser l'encarregat de donar el premi a l'Adrià. Un cop a Madrid, el jove porter es va trobar "17 persones magnífiques amb les que competir durant 4 dies per arribar el més lluny possible. A mi més que el premi, que el vea lluny, m'interessava entrenar al costat d'exporters professionals, que han fet trajectòria en aquesta demarcació i els quals m'acabarien donant una valoració final".

També va haver-hi temps per sentir-se mediàtic, "vaig trobar-me una gran quantitat de televisions, gent coneguda de l'entorn del futbol, diaris... l'esdeveniment va aixecar gran espectació", afirma. Preguntat sobre si s'esperava arribar tan lluny, l'Adrià admet que "a Barcelona només pensava en superar algunes rondes i passar-ho bé, donat que no pretenia res més. Quan em vaig trobar a la fase final a Madrid vaig decidir anar a per totes". El porter escapulat, entre centenars de porters de tota Espanya va rebre la quarta millor valoració, un fet que "sens dubte no m'esperava". En definitiva, l'Adri es va quedar a un pas de passar de suplent a Tercera a fitxar pel Málaga de Primera. "Tot hauria tingut dependència de l'Europa, donat que jo estic lligat per 2 anys. Ara bé, crec que tant el club com tots els socis s'haurien alegrat si hagués arribat a passar de veritat... Ara bé, el meu futur immediat passa per voler ser el porter titular de l'Europa". El guanyador final del torneig - també a la foto inferior-, Guillermo Ubierna, té 24 anys i juga al Móstoles, també de Tercera. L'any que ve ho farà a primera amb el Málaga.

 

LES IMATGES D'ADRI I EL GUANYADOR

Adri

Adri


Fotos: (c) soloporteros.com

 

acidH TEB FederacioAcell