S'ESCAPA UNA VITAL VICTÒRIA I L'EQUIP ES COMPLICA LA VIDA

L'Europa veu com s'escapa un triomf clau

DerbiL'Europa va ser víctima dels seus propis handicaps d'aquesta temporada, deixant escapar la que hauria estat la segona victòria a domicili del present exercici. L'equip gracienc guanyava 0-2 al minut 13 contra un rival directe i ha acabat cedint un empat que li obliga a fer un final de lliga gairebé perfecte. La victòria a casa de la setmana que ve contra el Cornellà és obligada (no hi ha altra escapatòria) i en funció de la resta de resultats, l'equip segurament es veurà obligat a guanyar o rascar-li un punt al Zaragoza.

D'haver assegurat la victòria, el Juvenil A de l'Europa hauria fet un pas de gegant per a la permanència, necessitant només tres punts més en les dues jornades restants, que podrien permetre encara algun error. L'empat aconseguit a terres aragoneses obliga al conjunt gracienc a guanyar al Cornellà a l'estadi i a desplaçar-se al camp del Zaragoza segurament en busca d'una gesta.

El conjunt escapulat va ser víctima ahir dels condicionants que l'han afectat durant tota la temporada. La lluita i l'entrega de l'equip es donaven fins i tot per descomptades abans de començar: això és innegable. El partit, com molts al llarg de l'exercici, va començar de meravella: 0-2 en 13 minuts amb dos gols de Josu. Ningú pensava tampoc en cap golejada fàcil, però si que el fet de portar dos gols a favor en menys d'un quart d'hora era un factor psicològic a favor molt important per administrar.

Tant bon punt s'han aconseguit els gols, s'ha perdut l'avantatge gracienc. Un gol d'Adan (minut 26) i de Jorge López (29') tornaven a deixar les coses com estaven a la mitja hora de la primera meitat. Al segon temps, tots dos equips van oferir lluita, joc, entrega i opcions de gol per buscar un triomf que ajudés a tots dos conjunts a allunyar una mica més la zona calenta. Finalment, però, res va moure el marcador tot i jugar l'Europa amb un home més durant els darrers deu munts. El punt, tot i que suma, serveix de molt poc a dos clubs abocats a fer un gran paper en les dues darreres jornades si volen seguir l'any que ve a Divisió d'Honor. És hora de les gestes. La primera, dissabte vinent.

LES DADES DEL PARTIT

05/04/08
Jornada 28 · Lliga Nacional Juvenil (Grup III)

AMISTAD: Laborda, Borao, Raya (Contreras, 27’), Visiedo, Barreda, Roche, Adán (Marc, 70’), Miguel (Sergio López, 50’), Javi Ruiz, Nano i Jorge López (Gil, 73’).

EUROPA:  Adri, Víctor, Arboix, Fran, Golobart, Edu, Josu, Marc (Cortijo ,70’), David, Llobet (Saddik, 59’) i Sergi.

ÀRBITRE:
De Luis Medina

TARGETES: Grogues a Adán, Jorge López, Javi Ruiz i Roche -dues i expulsió minut 81- (Amistad) i a Josu i Cortijo (Europa)

GOLS: 0-1 (Josu, 9'); 0-2 (Josu, 13'); 1-2 (Adán, 26'); 2-2 (Jorge López, 29')