L'ORDRE D'UN BON EUROPA ES TRENCA A PILOTA ATURADA

Un inexistent penal frena la possible reacció

Juvenil A

Un Europa ordenat i efectiu en la pressió ha posat en molts problemes a l'actual campió de la Lliga Nacional. El Barça no ha pogut superar l'entramat escapulat al primer temps. Dues accions a pilota aturada passat el quart d'hora de la segona meitat han avançat als blaugrana i amb el 2-1 de l'Europa, un dubtós penal ha sentenciat.

Els primers 15 minuts d’encontre han estat de toc i possessió del juvenil B del Barça però sense cap ocasió clara de gol. L’Europa, a la contra i caient a bandes, ha intentat un parell de centrades i algún xut des de la frontal sense perill. No obstant, el joc en general ha estat lent pels dos equips, cosa que inicialment, i com a visitant, ha afavorit a l’Europa. A camp del Barça l’ordre tàctic no es pot perdre mai i la única forma d’intentar rascar quelcom positiu és fer que els locals no marquin des de bon començament. En aquest aspecte l’Europa ha complert perfectament una bona primera meitat.

El primer xut entre els tres pals de l’Europa ha arribat al minut 32, en una falta directa de Quesada després d’unes mans de Bacary a la frontal de l’àrea. La pilota ha anat a parar a les mans del porter Chus sense problemes. Pel cantó blaugrana, la gran ocasió del primer temps ha vingut de botes d’una gran jugada individual d’Ella. El jugador ha fet un doble regat per la banda i ha centrat al segon pal on Pablo ha engaltat la pilota tal com ha caigut i el porter gracienc José ha hagut de refusar amb el cos una claríssima opció de gol.

Abans d’arribar al descans, Guille ha tingut una fantàstica ocasió en rebre una centrada de Márquez al segon pal i, de primeres, provar el xut al pal curt. La pilota ha anat a parar al lateral de la xarxa, fregant el pal. En resum, un primer temps dominat territorialment pel Barça però amb les mateixes ocasions clares per fer diana als dos bàndols. A la represa, el matx seguia per la mateixa tònica fins que al minut 58 una falta a la fronta, servida per Bacary en curt per Ettock, s'ha convertit en una canonada del punta blaugrana, qui fins llavors gairebé no havia tocat cap pilota. El seu "missil", impossible pel porter escapulat.

On sí ha estat providencial el porter José ha estat al minut 64, en una doble aturada, la primera a xut de Gerard i a última a xut de Ettock a boca de canó. Les seves cames i els seus guants han estat providencials per evitar el segon gol. Quan no l'ha pogut evitar ha estat al minut 68, quan una falta servida per Gerard ha picat a la tanca escapulada i el rebot enverinat ha caigut a peus d'Ella al punt de penal, qui no ha perdonat. A falta de cinc minuts pel final, una bona centrada d'Aldo ha estat rematada al vol per Éric Blasco en un bon gol que ha alimentat les esperances escapulades. No obstant, un inexistent penal que ha assenyalat l'àrbitre d'Edu sobre Ella ha estat transformat per Ettock des dels onze metres, impossibilitant qualsevol reacció més fins al final del partit.

Lliga: Jornada 2 · 19/09/09 · Ciutat E. Joan Gamper

BARCELONA B: Unzue, Balliu, Blanchart, Ayala (Rosell, 45'), Josu, Patri, Pablo (Gerard, 60'), Roger, Ettock, Bacary (Escribano, 78') i Ella (Ceballos, 89').

EUROPA: José, Alexma, Ahufinger, Carrique (Edu, 82'), Carles, Aldo, Guille (Éric, 73'), Arnau, Quesada (Villanueva, 80'), Lluís i Márquez (Capella, 73').

ÀRBITRE: Alejandro Fernández Pérez (Barcelona)

TARGETES: Grogues a José, Lluís, Ahufinger, Carrique i Guille (Europa)

GOLS: 1-0 (Ettock, 58'); 2-0 (Ella, 68'); 2-1 (Éric, 85'); 3-1 (Ettock -p-, 88')