GOOOOOOOOLOBART!

Un gol de 'Golo' al minut 94 manté viva la DH

Europa - CornellàEl Juvenil A de l'Europa ha estat matemàticament a la Lliga Nacional i descendit de categoria al quart dels cinc minuts d'afegit del partit contra el Cornellà. Un gol de Golobart amb el cap, que ha desfet l'empat a tres al darrer instant, manté viu l'equip en busca d'un nou miracle. Aquest haurà d'arribar a la darrera jornada. El conjunt escapulat ha de guanyar de forma obligada al Zaragoza al seu estadi i, per si això no fos suficientment difícil, esperar una ensopegada de Lleida, Sant Andreu o Ferriolense per seguir a Divisió d'Honor.

Emulant a Surrallés. El Nou Sardenya ha fet un bot de la seva cadira avui a les 19:52 hores com quan ho va fer aquell 18 de maig de 2002. El motiu bé ho valia. El Juvenil A estava acomiadat de la Divisió d'Honor i amb peu i mig a Lliga Nacional al minut 94, fins que un gran cop de cap en forma de vaselina del central Golobart ha tornat a obrir la porta de l'esperança per un equip que mai deixa de lluitar. L'Europa és de Divisió d'Honor. Almenys, durant set dies més. Ara caldrà un segon miracle, però sense el primer no podia haver-hi segon. Diu un anunci publicitari que "impossible is nothing", i això a ca l'Europa ho sabem prou bé.

Molt malament s'han posat les coses pel conjunt escapulat al primer temps i ben aviat. A la sortida d'un còrner al minut 8 de partit, Pep ha fet el 0-1 pel Cornellà, que s'ha vist ampliat al minut 37 quan Dani, rematant al segon pal i agafant a contrapeu a defenses i porters, feia reflexar un dur 0-2 a l'electrònic de l'estadi. El gol per l'esperança l'ha fet Saddick, al darrer minut del primer període, reduïnt les distàncies a la mitja part.

Si la primera part ha començat malament, la segona ho ha fet molt bé, amb un clar penal a Josu que el mateix jugador s'ha encarregat de transformar en l'empat (minut 49). Al 55 de joc, mateixa història i novament penal que, altra vegada, Josu ha enviat al fons de la xarxa. L'Europa en deu minuts es posava amb el marcador a favor... fins arribar a un nou penal (tres en la tarda d'avui). En aquesta ocasió, el penal ha estat en contra de l'Europa -just també- i el visitant Tom ha tornat a deixar les taules al marcador al minut 66. Precisament el mateix Tom, per doble amonestació, ha deixat al seu equip en inferioritat només tres minuts més tard.

Després d'una bona ocasió de Josu en un mà a mà forçat amb el porter (fora fregant el pal), l'Europa ha anat buscant un miraculós gol de la victòria amb empenta i coratge. Quan la categoria s'estava escapant de la forma més cruel, ha arribat el gol de l'esperança. En una pilota llarga, Golobart s'ha avançat a la sortida del porter i, de cap, ha fet embogir el Nou Sardenya i ha provocat l'entrada eufòrica al terreny de joc, uns metres endins, de la resta de companys de la banqueta, el cos tècnic i ... perquè no dir-ho i admetre-ho? un servidor que els hi firma la crònica.

Mentre hi ha vida, hi ha esperança.

LES DADES DEL PARTIT

13/04/08 · Estadi Nou Sardenya
Jornada 29 · Lliga Nacional Juvenil (Grup III)

EUROPA: Abel, Arboix (Raúl, 94'), Fran (Molina, 80'), Jonathan, Golobart, Edu (Mario, 70'), Josu, Carlos, David, Llobet i Saddick (Víctor, 95').

CORNELLÀ:  Joel, Òscar (Adri, 58'), Dani (Pere, 64'), Jona, Javi, Tom, Zambudio, Pep, Cano (Ruben, 45'), Flores (García, 58') i Raúl.

ÀRBITRE:
López Quintana

TARGETES: Grogues a Fran, Edu, Mario i Raúl (Europa) i a Òscar, Tom -dues i expulsió minut 69- i Raúl (Cornellà). Expulsió de l'entrenador Paco Vázquez -minut 58- (Cornellà).

GOLS: 0-1 (Pep, 8'); 0-2 (Dani, 37'); 1-2 (Saddick, 44'); 2-2 (Josu, -p- 49'); 3-2 (Josu, -p- 56'); 3-3 (Tom, -p- 66'); 4-3 (Golobart, 94').