PER ORGULL !!!

L'Europa suma el primer triomf... amb 9!

Juvenil A

El futbol és gran per històries com la de l'Europa - Tortosa de juvenils. Els escapulats, que havien perdut fins a la data tots els partits de lliga, van aconseguir el primer triomf quan pitjor es presentava fer-ho, amb un partit empatat i jugant amb 9 efectius. Gesta escapulada que dóna moral i rebaixa un xic les urgències de cara al futur immediat.

Cada cert temps, el futbol fa actes propis de justícia "divina" i fa que un club tocat i ferit aconsegueixi el triomf contra totes les adversitats possibles: les pròpies, les contràries i les de tercer ordre. Diem això perquè si el Juvenil A de l'Europa no havia aconseguit fins ara cap punt, no tindrem l'atreviment de simplificar en que tot és fruit de les injustícies (l'autocrítica sana fa conèixer els fruits i les mancances d'un mateix) però cert és que, jugant millor o pitjor, mereixent més o menys, fins ara també els arbitratges havien condicionat alguns dels partits dels graciencs. Ahir l'actuació del col·legiat també va ser molt polèmica, però com aquella gota que vessa el got, l'Europa va dir "prou" a base de ràbia i va sumar el primer triomf tot i jugar amb només nou efectius.

La primera ocasió de l'encontre va arribar passat el primer quart d'hora de joc. José Pérez va gaudir d'un mà a mà que va acabar per resoldre el porter visitant amb una gran intervenció. Al minut 24, una relliscada de Guille va permetre a Dani Bel controlar la pilota a la frontal i superar amb xut creuat amb l'esquerra al porter José i fer el 0-1. No obstant, l'Europa va tornar ràpida l'igualada a l'electrònic de l'estadi, amb una internada de Quesada que va acabar amb un potentíssim xut del jugador gracienc a l'escaire del pal curt de la porteria tortosina.

Passada la mitja hora de joc va arribar la decisió polèmica del partit. Una falta al mig del camp, de Villanueva, sense produïr-se violentament ni tallant un contraatac determinant, va ser objecte de vermella directa per part del col·legiat, el senyor Gallardo Martínez. Un nou greuge arbitral que va tornar a perjudicar l'Europa en un inici de lliga que sembla tocat per l'infortuni arbitral. Amb el marcador igualat es va arribar al descans. A la represa, un xut d'Alexma en una internada a l'àrea va sortir fora per poc. Ràpidament va replicar el Tortosa, amb un xut des de la frontal que Jose va desviar a còrner volant i treient un puny salvador.

Al minut 63, el nouvingut Arias va veure la segona targeta groga -en aquest cas una expulsió justa - i l'Europa es va quedar amb nou efectius. Quan pitjor pintava el panorama, Márquez, per lluita i coratge, es va endur una pilota controlada al minut  77 i en la lluita cos a cos va fer el 2-1 davant la bogeria del públic i jugadors locals. Només un minut més tard, el porter Josué va blocar malament una pilota dins l'àrea petita i Éric, molt atent, va rematar a porta buida el gol que feia el 3-1. Ningú a Gràcia creia el que estava veient, però era ben real. L'Europa, en un desgast físic i amb una concentració excepcionals, va conservar el marcador d'una forma èpica i va obtenir, així, el primer triomf de la lliga.

Lliga: Jornada 6 · 17/10/09 · Nou Sardenya

EUROPA: José, Guille, Arias, Carrique, Carles Cortijo, Villanueva, Alexma (Santi, 89'), Lluís (Márquez, 45'), José Pérez (Aldo, 45'), Quesada i Éric (Edu, 90').

TORTOSA: Josué, Jordi (Jon, 82'), Aaron (Víctor, 82'), Curto, Maikel, Edgard, Ángel, Pavel (Cristian Ventura, 72'), Pol, Arasa i Dani Bel (Sergi, 58').

ÀRBITRE: Gallardo Martínez (Sabadell)

TARGETES: Grogues a José, Arias -dues i expulsió minut 63- i Eric (Europa). Jordi, Maikel, Sergi i Víctor (Tortosa). Vermella directa a Villanueva -minut 33- (Europa).

GOLS: 0-1 (Dani Bel, 24'); 1-1 (Quesada, 27'); 2-1 (Márquez, 77'); 3-1 (Éric, 78').