VICTÒRIA MOLT AFORTUNADA

L'Europa guanya a un Cornellà B superior

Juvenil A

No sempre es guanya jugant millor que el rival, però l'important és fer-ho. El Juvenil A de l'Europa suma ja 7 dels darrers 9 punts en joc i ha mantingut per primera vegada la porteria a zero (jugant els darrers 18 minuts d'avui amb deu homes). Una necessària i benvinguda ratxa positiva. El Cornellà B ha marxat injustament de buit de l'estadi gracienc.

De vegades a les cròniques, quan toca, es lamenta que un equip europeista hagi fet mèrits per guanyar el partit i hagi acabat perdent o empatant. En aquest cas, però, passa a la inversa. A ulls de tothom i de la forma més objectiva possible, el Cornellà B, que ha donat una lliçó de toc, control del mig del camp i futbol elegant (impropi de la Lliga Nacional si no és fet pels filials de Barça i Espanyol), ha marxat injustament de buit del Nou Sardenya. Millor per l'Europa, però voliem deixar constància de l'enorme partit del conjunt verd. Una vella dita, que ve molt al cas, diu que "al Cèsar el que és del Cèsar".

El Cornellà B ha tingut la primera ocasió de la tarda als tres minuts, amb un remat de Lalo a la creueta de la porteria avui defensada per Éric Alcaraz. Al minut 6, però, ha arribat el primer gol, en una falta que Quesada ha bombejat amb potència dins l'àrea i on el porter visitant Àlex ha sortit "a per bolets" topant per darrera amb un davanter europeista que ni sabia que el porter se li venia al damunt. La pilota, després del "misto" del porter, ha acabat al fons de la xarxa. En aquesta mateixa acció Àlex s'ha fet mal en la topada i el porter Fuentes, uns minuts més tard, ha hagut de reemplaçar-ho sota pals.

A partir d'aquí domini total del Cornellà. Amb un joc pacient, combinatiu i sense precipitacions, l'equip visitant s'ha fet amo de la pilota i quan l'Europa l'ha tingut, ràpidament li ha cremat als peus. Sense moviments al marcador s'ha arribat al descans. A la represa, triple ocasió visitant en menys de deu minuts. Als 47 de joc, un mà a mà de Roger amb el porter escapulat Èric ha acabat amb un refús de peus del debutant escapulat sota pals. El propi Roger ha fallat un cara a cara fàcil i clamorós davant porteria al minut 50. En un nou mà a mà, aquest cop de Luís, Èric ha tornat a avançar-se amb els peus. Les coses han semblat complicar-se per l'Europa quan Santi ha vist, merescudament, la segona cartulina groga al minut 72.

Amb un home menys, però, l'Europa ha tret la seva millor versió i vuit minuts més tard, en un dels pocs contraatacs de la segona part, Alexma ha tret petroli. El jugador europeista ha rebut una centrada tot sol al segon pal, la qual ha rematat de primeres al 'ninot', sobre el cos del porter Fuentes. El refús del propi porter ha tornat a estar engaltat per Alexma, qui ha enviat en aquesta ocasió la pilota al fons de la xarxa. 2-0 i partit "matat". Com hem comentat al principi, totes les victòries valen, jugant bé i malament, mereixent-les i no mereixent-les. Per aquest equip és bàsic seguir en aquesta línia: victòria, empat i victòria. Un cop se surti del tot de l'espiral negativa, segur que el propi joc millorarà de forma evolutiva natural.

Lliga: Jornada 8 · 31/10/09 · Nou Sardenya

EUROPA: Èric Alcaraz, Guille, Arias, Carrique, Edu, Santi, José Pérez (Carles Cortijo, 83'), Arnau (Lluís, 86'), Eric, Quesada (Aldo, 90') i Márquez (Alexma, 69').

CORNELLÀ B: Álex (Fuentes, 11'), Joshua, Llobet (Zurita, 67'), Marc, Fede (Amir, 36'), Luís, Pau, Arruebo (Oriol, 45'), Roger, Guinovart i Lalo (Civil, 73').

ÀRBITRE: Francisco Oliva Bueno (Garraf)

TARGETES: Grogues a Èric Alcaraz, Carrique, Arnau i Santi -dues i expulsió al minut 72- (Europa) i a Llobet i Fede (Cornellà B).

GOLS: 1-0 (Quesada, 6'); 2-0 (Alexma, 80').