PARTIDÀS EN MAJÚSCULES!

Futbol i gols en el millor dissabte de l'any

Juvenil AEl Juvenil A de Toni Cosano ha signat aquesta tarda, de llarg, el seu millor partit de la temporada. Davant un equip situat a la zona privilegiada de la taula, l'Europa ha protagonitzat una jornada d'equip gran, golejant al seu rival i superant-lo en totes les fases del joc de principi a fi. Aquesta victòria, a més de reforçar la moral, fa justícia a les darreres setmanes.

En el desig dels europeistes hi havia, com cada jornada (no pot ser d'altra manera) la il·lusió per retrobar-se amb la victòria. No obstant, estem segurs que gairebé ningú esperava que el triomf arribés acompanyat d'una golejada i d'un bon joc col·lectiu de principi a fi. El Vic, que precisament un rival fàcil no era, s'ha vist petit sobre la gespa del Nou Sardenya i superat per un Europa que avui ha estat positivament desconegut.

Ben d'hora ha començat el recital escapulat. Al minut 9, Éric Blasco, amb un xut ajustat des de la frontal, ha obert el marcador. Tres minuts més tard, Carrique podria haver ampliat distàncies, però rematant de cap en planxa gairebé sobre la línia de gol, la pilota ha agafat la trajectòria menys imaginable: bombejada per sobre el travesser. La segona diana local ha arribat poc després quan Márquez, molt murri, li ha robat la cartera al lateral esquerre dels visitants i entrant en diagonal a l'àrea ha foradat la porteria dels blanc-i-vermelles.

El públic de l'estadi gaudia amb el joc i el resultat del seu equip i encara ho ha fet més al minut 21, quan el propi Márquez, en una gran jugada de combinació amb Éric, ha enfilat la frontal de l'àrea amb la pilota controlada i d'un xut ras, ajustat i sec, ha clavat la pilota fregant el pal al fons de la xarxa. La única ocasió dels visitants en tot el primer temps ha arribat en l'afegit, amb un xut creuat de Serra des de la frontal, fregant el pal.

A la represa, l'Europa també ha espantat els mals de les darreres jornades, on en les segones parts es baixava el ritme i als darrers minuts s'escapaven punts. Tot i que la represa ha començat amb un ensurt del visitant Farri amb un xut clar que ha marxat per sobre el travesser, ha estat l'equip de Toni Cosano qui, ràpidament, s'ha posat a liquidar el partit definitivament. Al minut 53 i fruit del servei d'una falta, Arias, amb un gran remat al segon pal, ha fet el 4-0. La sentència i l'arrodonida maneta ha arribat al minut 73, quan Márquez ha rebut una passada en profunditat i sobre la sortida del porter fora l'àrea, ha superat l'oposició amb una bonica vaselina que li ha posat el llacet d'or a un partit rodó i esperançador.

Lliga: Jornada 14 · 12/12/09

EUROPA: Éric Alcaraz, Guille (Xavi, 75'), Arias, Carrique, Edu López, Arnau (Álex Cortijo, 77'), Alexma, Quesada (Villanueva, 67'), Éric Blasco (Aldo, 70'), Márquez i Lluís.

VIC RIUPRIMER: Generó, Éric, Rubio, Vicente (Yoel, 45'), Aleix, Pau (Torras, 61'), Soler, Bonet (Audald, 25'), Farri (Humbert, 61'), Serra i Eloi.

ÀRBITRE: Rodríguez Enrique

TARGETES: cap.

GOLS: 1-0 (Éric Blasco, 9'); 2-0 (Márquez, 17'); 3-0 (Márquez, 21'); 4-0 (Arias, 53'); 5-0 (Márquez, 73').