L'EUROPA FRENA AL LÍDER

Gran partit i entrega dels escapulats

Juvenil AEnorme partit de l'Europa a la Lliga Nacional, potser un dels més intensos i seriosos de la temporada, que li ha servit per aturar al líder de la categoria, un Barcelona B ha dominat la pilota, però que s'ha vist negre per crear ocasions de gol. L'empat gracienc, a deu minuts del final. L'Europa suma 4 de 6 en l'inici de la segona volta del campionat.

Res a veure l'inici de la segona volta de la lliga amb el de la primera. L'equip gracienc portava a aquestes alçades zero punts, i ara, invicte des de fa tres jornades, porta 4 de 6 des que el calendari ha tornat a girar. L'equip es troba en el seu millor moment de la temporada i ho ha certificat amb dos grans partits en les darreres setmanes, l'últim aturant al poderós líder del campionat.

Poques ocasions clares ha tingut el primer temps, si bé la més clara d'elles ha arribat tan sols començar. Al primer minut de joc, Márquez ha centrat al punt de penal on Éric Blasco, tot sol, ha enviat la pilota fregant el pal de la porteria de Chus. El partit ha evolucionat cap al lògic domini de la pilota del Barcelona B. No obstant, l'equip entrenat per Sergi Barjuan ha evidenciat molts problemes per generar xuts clars a porteria, gràcies sobretot a un enorme treball defensiu dels jugadors de Toni Cosano.

Al segon temps, el Barcelona B s'ha animat passat el quart d'hora i ha pressionat l'Europa en dos minuts intensos. Al minut 64, Gio ha posat a prova al porter Éric, qui ha respost amb un refús amb els peus. Al minut següent, una jugada per banda ha acabat amb una centrada al punt de penal on Ella no ha perdonat i ha fet el 0-1. No obstant, l'Europa no ha baixat els braços i dos minuts més tard ha tingut una molt clara ocasió amb una escapada de Márquez, directe a porta però pressionat per un defensa. El davanter gracienc ha volgut retallar al central per tenir angle per xutar, però aquest li ha guanyat finalment la partida.

Al minut 71, l'àrbitre no ha vist unes clares mans de Brian dins l'àrea en l'intent de control d'una pilota. El Barça començava a no veure clars els darrers minuts de partit. De fet, seixanta segons més tard d'aquesta acció, la defensa blaugrana ha servit una falta lateral des del seu terreny de joc en paral·lel a la porteria i amb el porter fora del marc visitant. Eric Blasco ha tallat la passada al central i amb la porteria buida ha enviat la pilota per sobre el travesser. El propi jugador, però, s'ha rescabalat de l'anterior acció i al minut 80 ha estat més viu que ningú per aprofitar un refús curt dins l'àrea, al servei d'una falta, per xutar a la mitja volta i empatar, merescudament, el partit.

Lliga: Jornada 19 · 30/01/10

EUROPA: Éric Alcaraz, Guille, Arias, Santi, Edu López, Arnau (Villanueva, 73'), Alexma (Xavi, 86'), Quesada, Márquez, Éric Blasco (Carles Cortijo, 91') i Lluís (Aldo, 73').

BARCELONA B: Chus, Adrià, Eduard, Ayala, Brian, Patri, Gerard, Cana (Bacari, 64'), Gio, Ateba i Ella (Pablo, 76').

ÀRBITRE: David Medie Jiménez