L'EUROPA GUANYA EL DERBI I DEIXA TOCAT AL SANT ANDREU

Els de Toni Cosano van capgirar un 0-1

Juvenil AEl derbi de les urgències va caure del cantó escapulat, fet que situa l'equip gracienc a la mitja taula de la classificació gràcies a un excel·lent inici de la segona volta. Les urgències augmenten encara més al cantó quatribarrat. L'Europa ja té al Sant Andreu set punts per sota. Quatre minuts brillants del segon temps van capgirar el 0-1 de la primera part.

Un derbi entre Europa i Sant Andreu sempre és apassionant i ple de rivalitat, ja sigui en primers equips on en categories de base. Pel Juvenil A escapulat, aquest partit tenia un component especial després de la mala experiència del partit d'anada, el desenvolupament d'aquell partit i el fet que va significar la tercera derrota seguida en els tres primers partits de lliga. Ara l'equip ha començat la segona volta 180 graus girada: no ha perdut cap dels tres primers partits del segon tram del calendari.

Ben d'hora va caure la primera ocasió del partit, als dos minuts de joc, fruit d'un intent de xut ajustat a la creueta del local Lluís. La rèplica andreuenca, un xut de Castillo, escorat dins l'àrea, també per sobre el travesser. Amb el derbi ple de tensió, joc directe i sense complexes en el contacte entre jugadors, però en canvi no gaire futbol, va arribar una jugada que es podria haver tornat clau. Un xut d'un davanter visitant va anar a parar directe a al cos de Santi, picant al seu braç dret. El braç del jugador estava totalment enganxat al cos i en cap moment de l'acció el futbolista gracienc va intentar aprofitar el moviment del cos per impedir cap progressió de la pilota. L'àrbitre, però, va assenyalar penal (reglament en mà es pot assenyalar, però no deixa de ser rigorós) i el visitant Argudo no va perdonar des dels onze metres.

A la represa, i amb 0-1 al marcador, l'Europa va sortir positivament revolucionat. El partit es va trencar en pocs minuts a favor dels locals i l'electrònic de l'estadi va quedar capgirat en un instant. Al minut 53, Alexma, aprofitant una pilota morta dins l'àrea, va fer l'empat. Quatre minuts més tard, Márquez, de vaselina sobre la sortida del porter -el qual havia anat fora l'àrea a refusar una pilota dividida- va establir el 2-1 que, a la llarga, seria definitiu. El partit era en aquell moment de total domini europeista i fins i tot Éric Blasco, amb una nova vaselina al minut 67, hauria pogut fer el tercer.

La millor ocasió dels visitants, un xut de falta directa de Carles, al minut 82, que va obligar al porter Éric Alcaraz a volar a l'alçada del seu travesser i treure un puny salvador per enviar la pilota a còrner. Al segon minut dels quatre de temps afegit, l'Europa es va quedar amb deu efectius per una desproporcionada expulsió de Xavi, que feia un minut que estava sobre la gespa. La seva entrada per darrere a un jugador andreuenc (clara i mereixedora de targeta groga) va ser durament castigada amb vermella directa. Els darrers 120 segons d'encontre es van aguantar amb esforç i d'aquesta manera l'equip va aconseguir un important triomf que l'allunya d'un descens que ara marca un Sant Andreu al qual se li complica cada dia més la permanència a categoria estatal.

Lliga: Jornada 20 · 06/02/10

EUROPA: Éric Alcaraz, Guille, Arias, Santi, Edu, Arnau (Villanueva, 80'), Alexma (Àlex Cortijo, 58'), Quesada, Márquez, Éric Blasco (Xavi, 91') i Lluís (Aldo, 55').

SANT ANDREU: Albert, Poño, Xavi, Jose, Gerard (Dani, 70'), Ivan, Badr (Carles, 68'), Zabala (Dominik, 76'), Castillo, Héctor i Agudo (Ángel, 58').

ÀRBITRE: Ruben Ávalos

TARGETES: Grogues a Santi i Quesada (Europa) i a Poño, Zabala i Castillo (Sant Andreu). Vermella directa a Xavi -minut 92- (Europa).

GOLS: 0-1 (Agudo -p-, 36'); 1-1 (Alexma, 53'); 2-1 (Márquez, 57').