DERROTA, PERO SALVACIÓ VIRTUAL A LA BUTXACA PER L'AVERAGE

27 gols de marge respecte el descens

Juvenil AL'Europa no va poder sumar el punt que li faltava per assegurar-se matemàticament la permanència, però sí que ho va fer indirectament de manera virtual. La victòria contundent del Reus sobre el Sant Andreu situa el conjunt gracienc salvat per "average" respecte l'equip andreuenc. Resten dues jornades al campionat de Lliga Nacional.

El Reus va guanyar per un contundent 6-0 al Sant Andreu, deixant la primer plaça de descens que ocupaven els del Baix Camp en mans dels andreuencs. Ara la classificació general deixa l'Europa a sis punts del descens que marca l'etern rival a falta concretament de sis per disputar i amb el gol average particular empatat. Si mirem el general (segon criteri a aplicar per desempatar) l'Europa manté un marge de 27 gols a favor. Per baixar de categoria, l'Europa hauria de perdre els dos partits i el Sant Andreu guanyar els dos per golejades de més de deu gols cada un d'ells. Un fet gairebé inviable.

Pel que fa al partit disputat al Nou Sardenya, el futbol va brillar per la seva absència a botes dels 22 jugadors disposats sobre la gespa de l'estadi gracienc. El duel va ser un dels més fluixos de la temporada i el Prat, fent la feina justa i controlant el "tempo" del partit, en va tenir més que suficient per signar la victòria. El primer gol visitant va arribar abans del descens, amb un xut creuat des de la frontal de Gómez, ajustat al pal dret del porter Éric, agafat a contrapeu.

A la represa, corria el minut 58 quan el lateral escapulat Fernando va fer un clar penal a l'extrem potablava. David López, des dels onze metres, no va fallar i va establir el 0-2. Pocs minuts després, però, Éric Blasco, amb una mitja volta a l'àrea gran, va retallar les diferències. Tot i l'expulsió de l'autor del primer gol del partit, el pratenc Gómez (minut 76), l'Europa no va poder aprofitar la superioritat i no va tornar a generar perill clar en el que va restar de partit.

Lliga: Jornada 32 · 22/05/10

EUROPA: Éric Alcaraz, Fernando, Arias, Marc, Edu, Arnau (Aldo, 61'), Lluís (Mauri, 61'), Villanueva, Éric Blasco, Quesada i Peque.

PRAT: Cantero, Álvarez (Alb, 45'), Castillo, Oliva, Rubio, Borja, José, David López, Gómez, Aarón i Ivan.

ÀRBITRE: Mur Romeo

TARGETES: Grogues a Fernando, Marc, Arnau, Villanueva i Peque (Europa) i a Rubio, Borja i Gómez -dues i expulsió minut 76- (Prat).

GOLS: 0-1 (Gómez, 35'); 0-2 (David López -p-, 59'); 1-2 (Éric Blasco, 63').