MILLORA TOTAL

Primer triomf en l'estrena de la gespa

EuropaMillor estrena impossible de la nova gespa artificial del Nou Sardenya en partit oficial de lliga. El Juvenil A ha donat àmplia mostra de la seva gran evolució i millora en el joc i en un partit dominat de principi a fi, on tots dos equips han volgut jugar la pilota, s'ha endut el triomf per tres gols i deixant la porteria a zero per primera vegada en l'inici de la lliga.

.

Molt bon partit el que ha signat aquesta tarda l'equip dirigit per Toni Cosano. Si l'inici de lliga va venir marcat per un partit inaugural molt i molt fluix, la millora a domicili en l'empat de la setmana passada ha donat pas a una evolució culminada en el partit d'avui. L'equip, amb paciència, anticipació i voluntat profunda de tocar per baix la pilota en el màxim de moments que el joc ho permetia, ha acabat generant un fruit d'èxit: un 3-0.

Durant el primer temps, però, la major insistència i ganes de l'Europa no s'han arribat a traduïr en xuts a porta clars. L'Europa, mitjançant Éric Blasco i Mario, pressionava a dalt, generava múltiples centrades a l'àrea i ho provava amb algun xut llunyà o creuat, però el camí del gol no era clar. Les millors ocasions del primer temps, al tram final. Al minut 41, Cuadri ha centrat mig relliscant i Mario, tot sol a l'àrea, ha enviat el seu remat de cap fregant el travesser. A falta de seixanta segons pel final, una bicicleta del propi Mario ha acabat amb una passada de la mort a Éric Blasco qui, sol davant el porter a l'àrea petita, no ha arribat a impactar la pilota.

A la represa, la pressió sobre la sortida de pilota del Terrassa ha estat total. Al minut 49, en l'intent de refús d'una falta, un central egarenc a poquet ha estat de ficar-se la pilota dins la seva pròpia porteria (impactant al travesser). A la següent jugada ha estat Víctor qui ha xutat al pal. El gol demanava pas a crits i ha arribat al minut 52. Una centrada de Cuadri al segon pal ha estat, ara sí, rematada al fons de la xarxa per Éric Blasco. Era l'1-0. A falta de poc menys de mitja hora pel final, l'ensurt anterior del gairebé gol en pròpia porta dels visitants s'ha acabat convertint en realitat. Roura, intentant refusar una passada de la mort, ha superat al seu propi porter, fent pujar el 2-0 al marcador.

Mario, al primer dels tres minuts d'afegit del partit, ha posat la cirereta amb el 3-0, fruit d'una bona jugada personal dins l'àrea, amb un doble regat que ha acabat amb un potent xut creuat al fons de la xarxa. Aquesta és la primera victòria de l'Europa en lliga just en el moment de més nivell ascendent del seu joc. La línia i el camí a seguir s'han trobat. Caldrà mantenir-se aquí.

Lliga · Jornada 3 ·18/09/10 · Nou Sardenya

EUROPA: Jordi, Suca, Fernando, Vea, Geri, Gerard (Aleix, 89'), Mario, Víctor (Manu, 85'), Éric Blasco, Éric Lópes (Jordi Mauri, 77') i Cuadri (Aldo, 70').

TERRASSA: Dani, Yeray (Aitor, 27'), Roura, Aarón, Salinas (Albert, 59'), Aleix, Juanma (Edgar, 55'), Kuko, Israel, Carlos Sola i Grego (Carlitos, 45').

ÀRBITRE: Héctor Robas Bondía

TARGETES: Grogues a Geri i Mario (Europa) i a Aarón i Aleix (Terrassa)

GOLS: 1-0 (Éric Blasco, 52'); 2-0 (Roura -pp-, 61'); 3-0 (Mario, 91')

INCIDÈNCIES: Primer partit oficial de lliga en la història de la nova gespa artificial del Nou Sardenya en el segon duel com a local del Juvenil A (el primer es va jugar a l'Àliga). Impecable arbitrage del col·legiat Robas Bondía en el primer dia de fred i pluja -que no ha caigut durant l'encontre- del tram final d'estiu.